Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF lar norsk ungdom møte israelske ungdommer

De neste dagene skal Nayef (f.v.), Ashager, Yoni og Tamir fra Israel fortelle om Israel i Tromsø, Lofoten, Kongsvinger og Gjøvik. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
De neste dagene skal Nayef (f.v.), Ashager, Yoni og Tamir fra Israel fortelle om Israel i Tromsø, Lofoten, Kongsvinger og Gjøvik. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Nayef (f.v.) Yoni, Ashager og Tamir er på vei til Tromsø og Lofoten for å la norske ungdom få se Israel gjennom jevnaldrenes øyne. Turen går også til Kristiansand, Kongsvinger og Gjøvik

I mars 2015 inviterte MIFF fire israelske ungdommer til Norge. De holdt foredrag i åtte lokalforeninger og underviste flere hundre norske skoleelever om Israel.

Nå i september blir suksessen gjentatt. Fire nye ungdommer fra organisasjonen Stand With Us (SWU) landet trygt i Norge torsdag kveld. Helgen 18. til 20. september skal ungdommene delta på et helgeseminar i regi av MIFF Kristiansand. Deltakelse er gratis for MIFF-medlemmer i alderen 16 til 30 år, og det er fortsatt noen få ledige plasser. Vær rask med å sende din påmelding!

Ungdommene taler på følgende åpne møter:

Torsdag 17. september: Leknes i Lofoten

Torsdag 17. september: Tromsø

Mandag 21. september: Kongsvinger

Mandag 21. september: Gjøvik

Under besøket i Norge skal ungdommene også undervise på noen skoler.

 

Gi din støtte til MIFFs ungdomsarbeid nå!
Fyll ut ditt mobilnummer og ditt ønskede gavebeløp i skjemaet under og klikk OK. Du mottar deretter SMS til din mobil som du bekrefter med en JA-melding, og beløpet blir belastet din neste telefonregning. Hjertelig takk for din støtte!

Bli kjent med ungdommene

Tamir Gofshtein (27) ble født i Ukraina. Han flyttet til Israel sammen med sine foreldre da han var tre år. Nå studerer han statsvitenskap og kommunikasjon på Tel Aviv University. I sin vernepliktstjeneste jobbet Tamir med israelske myndigheters organisasjon for kontakt med palestinerne på Vestbredden (COGAT). Han deltok i kontakt med palestinske selvstyremyndigheter, FN, Røde Kors og mange andre organisasjoner som er aktive for å hjelpe den palestinske sivilbefolkningen på Vestbredden. De siste seks månedene har Tamir vært en representant for SWU i Seattle, USA. Det har gitt ham god erfaring i å forklare israelske perspektiver til studenter og ungdommer.

Ashager Araro (24) ble født i Etiopia og kom til Israel sammen med mange andre etiopiske jøder i 1991. Hun har deltatt i flere SWU-delegasjoner, blant annet til Sør-Afrika under «Israel Apartheid-uken» i 2014. Ashager studerer statsvitenskap, diplomati og strategi ved IDC Herzliya.

Yoni Shaked (22) studerer jus ved Sapir College. Hun bor i Moshav Netiv Ha’asara, bare noen få hundre meter fra grensen mellom Israel og Gaza-stripen. De siste 14 årene har hennes moshav (jordbrukssamfunn) blitt angrepet med granater og raketter fra Gaza-stripen. Yonis hus har fått direkte treff. Til tross for sin erfaring, kjemper Yoni for fred og en slutt på volden. Hun har vært representant for Jewish Agency i Seattle, USA og ledet treningsgrupper for unge israelere og framtidige ledere.

Nayef Haib (23) studerer jus og statsvitenskap ved IDC Herzliya. Nayef er oppkalt etter sin far som ble drept av Hizbollah da han tjenestegjorde for IDF. Nayef kommer fra en beduinstamme i Nord-Israel. Han har deltatt i to «Seeds for Peace»-delegasjoner, møter mellom israelere og palestinere. Nayef tror at utdanning er veien til fred. Da hans lokale moské ble satt i brann av vandaler, organiserte han en demonstrasjon for fred og toleranse sammen med muslimske og jødiske naboer. I 2014 fikk Nayef æren av å tenne en fakkel på Israels uavhengighetsdag sammen med president Reuven Rivlin.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart