Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF utfordrer Børge Brende: Fordøm palestinsk terrorhyllest!

Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Espen Røst, UD, flickr)
Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Espen Røst, UD, flickr)
Les hele brevet som MIFF har sendt til utenriksminister Børge Brende.
  • Fredag 26. februar sendte MIFF følgende brev til utenriksminister Børge Brende.

Gjennom en årrekke har Med Israel for fred (MIFF) dokumentert for Utenriksdepartementet at de palestinske myndigheter (PA) i stor stil bedriver systematisk indoktrinering av egen befolkning for å få dem til å hate jøder.

Både i palestinske skolebøker, barne-TV, nyhetsmedier og i PA-kontrollerte moskeer blir Israel nektet rett til å eksistere, jødenes historiske og religiøse tilknytning til landet blir radert bort og israelske byer omtales som tilhørende Palestina. Det agiteres ikke først og fremst mot Israels okkupasjon fra 1967, men mot selve staten Israels eksistens. Anti-israelsk budskap fra PA-styrte moskeer – der også jødehat begrunnes teologisk, formidles jevnlig av PA-styrte medier.

Terrorister med jødisk blod på hendene fremstilles som helter og forbilder. Mange av dem æres med å få gater, torg, offentlige plasser, idrettsturneringer etc. oppkalt etter seg. Minst 25 PA-drevne barne- og ungdomsskoler er oppkalt etter terrorister med et høyt antall jødiske liv på samvittigheten. Flere av gjerningspersonene bak høstens og vinterens terrorbølge har allerede blitt æret på ulike måter av PA.

Familiene til terrorister (som omtales som ”martyrer” av PA) mottar økonomisk belønning som øker proporsjonalt i forhold til alvorlighetsgraden i forbrytelsen. Denne pengestøtten er opp til 6 ganger lønnen til en palestinsk statstjenestemann.

Det er åpenbart at alt dette er et vesentlig hinder for fred mellom Israel og palestinerne. Disse forholdene har MIFF og andre påpekt og dokumentert for UD gjentatte ganger, men av ukjente årsaker velger UD stilltiende å akseptere PAs hatindoktrinering av sin befolkning.

I gjentatte uttalelser fra utenriksministeren i media, i pressemeldinger som UD fra tid til annen publiserer, og i den informasjonen som UD har publisert på regjeringen.no, fremstilles palestinerne som ofre uten ansvar for egen skjebne, mens den eneste parten som holdes ansvarlig, er Israel. Det skapes et uriktig bilde av at den arabisk-israelske konflikten har sitt opphav i Israels seier i 6-dagers krigen og den etterfølgende okkupasjonen, og at en ensidig tilbaketrekking av Israel til våpenhvilelinjene fra 1949 vil skape fred i Midtøsten. Dette er både historie- og kunnskapsløst, men er på mange måter essensen i det som norsk UD fremholder som både årsaken til og løsningen på konflikten.

UD har i flere av sine svar til MIFF sagt at man ”tar avstand fra hatindoktrinering og terrorglorifisering”, men vi har ikke sett eksempler på at dette oppgjøret blir tatt offentlig overfor palestinerne. Vi frykter at dette tolkes i Ramallah som om UD har akseptert PAs hatindoktrinering.

Som leder av giverlandskomiteen har Norge et særskilt ansvar for og mulighet til å stille krav til PA om opphør av hatindoktrinering, terrorglorifisering og det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.

Vi vil minne utenriksministeren om at kort tid etter at han tiltrådte, holdt han tilbake 80 millioner kroner i bistand til Uganda grunnet landets diskriminerende lovgivning mot homofile. Det er dermed presedens for bruk av økonomiske sanksjoner mot bistandsmottakere med det formål å skape en endring hos mottaker.

Vi vil derfor utfordre utenriksminister Børge Brende til følgende:

• Fordøm at PA bruker media, skoleverk og moskéer til å piske opp hat.
• Fordøm all form for hyllest av terrorister i palestinernes offentlige rom, f. eks. oppkalling av gater, torg, skoler, idrettsturneringer e.l. etter terrorister.
• Fordøm det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.
• Fordøm PAs avvisning av to stater for to folk (som vist ved motstanden mot jødisk selvbestemmelse og suverenitet).
• Gjør økonomisk støtte til PA betinget av reell endring til det bedre på disse områdene.

Vi oppfordrer til at fordømmelsene skjer offentlig, både på UDs hjemmeside og via pressemeldinger. Det vil gi et betydelig bidrag til en fredelig utvikling i Midtøsten.

Med vennlig hilsen,

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

Bengt-Ove Nordgård, nestleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart