Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.
Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.

Godkjenner 2500 nye boliger på Vestbredden

"Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge," skriver Benjamin Netanyahu på Twitter.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at forsvarsdepartementet har godkjent byggingen av 2500 nye boliger på Vestbredden.

«Jeg har sammen med forsvarsministeren godkjent byggingen av 2500 nye boliger i Judea og Samaria. Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge,» skriver Netanyahu i en Twitter-melding, hvor han bruker det hebraiske navnet på Vestbredden.

Ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet skal de fleste boligene bygges i eksisterende bosetninger, men Ha’aretz skriver at en del av de planlagte byggeområdene ligger utenfor bosetningsblokkene.

Rundt 100 av boligene som er planlagt kommer i Beit El-bosetningen. David Friedman, som er nominert som ny Israel-ambassadør, har ledet en innsamlingsaksjon til Beit El. Blant andre skal Donald Trump og Kushner-familien (familien til Trumps svigersønn) ha bidratt med penger til bosetningen.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier avgjørelsen er tatt for å møte «etterspørselen etter boliger». I tillegg til å godkjenne bygging av 2500 nye boliger har forsvarsdepartementet også godkjent byggingen av en palestinsk industripark på Vestbredden. Den nye industriparken skal ligge i Tarkumiya, nordvest for Hebron.

«Det vil bli en av de største industrielle områdene på Vestbredden, hvor vi planlegger å bygge et varehus og infrastruktur for lagring av drivstoff, i tillegg til flere andre næringer», sier forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Som i Norge, betyr ikke godkjenning av byggeplaner nødvendigvis at gravemaskinene ruller inn neste dag. De siste årene har byggestart på boliger i bosetningene per år variert fra 741 i 2010 til 2874 i 2013, ifølge Peace Now. På 1990-tallet ble det bygget betydelig mer i bosetningene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart