Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Resten av jødene fra Etiopia til Israel

En etiopisk jøde på mottakssenter i Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
En etiopisk jøde på mottakssenter i Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Innvandringen til Israel fra Etiopia er en av de store innvandringsbølgene. Over 120.000 jøder fra Etiopia setter preg på det israelske samfunnet. Innen mars 2014 skal de siste være kommet hjem.

Det har vært en viss tvil om hvor mange av disse jødene som oppfyller de religiøse kravene til å bli regnet som jøder. Den største tvilen gjelder dem som var jøder, men konverterte til kristendommen for å slippe billigere fra diskriminering og forfølgelse. Det har vært en del kompromisser med hensyn til hva som skal til for at man regnes for å være kommet tilbake til jødedommen. For når en jøde blir kristen, slutter man med det å være jøde etter jødisk tro.

Resten av jødene skal bringes til Israel innen mars 2014. De første 240 kommer mandag 29. oktober på et charterfly. Det blir starten på «Operasjon Duevinger». (Sml. Jesaja 60, vers 8.)

Etiopierne venter i en flyktningleir i Gondar-provinsen. Noen har ventet i 10 år. Det skal gå fly til Israel hver måned. Opptil 600 av de nye innvandrerne skal bo i en studentby i Sør-Israel, ikke så langt fra Sderot. Senter har støtte fra Jewish Agency og innvandringsdepartementet.

Opprinnelig var statsminister Benjamin Netanyahu satt opp til å delta i en velkomst-seremoni for den nye gruppen. Men det ble visestatsminister Silvan Shalom som tok jobben, melder Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart