Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jihadister truer jøder i Europa

Frankrikes statsminister Manuel Valls. (Foto: Philippe Grangeaud, flickr.com)
Frankrikes statsminister Manuel Valls. (Foto: Philippe Grangeaud, flickr.com)
Jihadister jaget Nord-Afrikas jøder til Frankrike på 1950- og 60-tallet. Femti år senere frykter Frankrikes innenriksminister Manuel Valls (bildet) at radikaliserte islamister som har kjempet i Syria vil angripe det jødiske samfunnet i landet når de er tilbake.

«Advarer franske jøder mot islamister som vender hjem fra Syria,» meldte Nrk.no fredag 28. februar.

Frankrikes innenriksminister Manuel Valls opplyser at rundt 700 franske statsborgere har kjempet på opprørernes side under borgerkrigen i Syria. Omkring 240 franske statsborgere er fortsatt i kamp, og 23 er blitt drept, opplyste Valls under en tale til Rådet for jødiske institusjoner i Frankrike.

NRK forteller at Franrike har omkring en halv million jøder, den tredje største jødiske befolkningen etter Israel og USA. «I tillegg til å ha Europas største jødiske befolkning har Frankrike også den største gruppen muslimer i noe europeisk land. Nå sier Valls at han frykter at radikaliserte muslimer som vender hjem fra Syria vil angripe det jødiske samfunnet i Franrike,» skriver NRK.

NRK nevner ikke hvorfor antallet jøder i Frankrike har økt fra i underkant av 200.000 til opp mot 600.000 etter andre verdenskrig. Det blir anslått at omkring 235.000 jøder flyktet til Frankrike fra Algerie, Tunisia og Marokko mellom 1956 og 1967. Allerede i 1968 utgjorde jøder med nord-afrikansk opphav flertallet av franske jøder.

Jødene ble jaget ut av de arabiske landene i Nord-Afrika av arabiske nasjonalister og islamister. Flyktningene som ikke dro til Frankrike dro hovedsaklig til Israel. Nå blir flyktningenes barn og barnebarn utsatt for stadig økende trakassering og vold i Frankrike. Mobberne og angriperne er ofte barnebarna til islamistene som drev jødene ut av Nord-Afrika.

Hvert år drar flytter flere tusen franske jøder til Israel. Livet i Israel er ikke alltid en dans på roser, men de slipper å bli trakassert for å være jøder. Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart