Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Meldinger om mulig israelsk luftangrep i Sudan

Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)
Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)
Ifølge en arabisk nyhetskilde begikk utenlandske fly et luftangrep mot en militærbase i Sudan tirsdag kveld. Israel mistenkes for å ha stått bak angrepet.

Det London-baserte arabiske nyhetsnettstedet al-Araby al-Jadeed rapporterte onsdag morgen at utenlandske fly hadde angrepet en militærbase i nærheten av den sudanske byen Omdurman. De baserte saken på lokale vitner som sier at de så og hørte store eksplosjoner i nærheten av militærbasen utenfor byen. Vitnene sier at de tror flyene kom fra Israel, som tidligere skal ha utført lignende angrep for å ramme våpenlagre som var på vei til Hamas. Ubekreftede rapporter har antydet at det kan ha vært lagret raketter som var tiltenkt Hamas i militærbasen, skriver Times of Israel.

Sudanske styrker skal ha besvart angrepet med antiluftskyts. En sudansk talsmann sier til al-Araby al-Jadeed at eksplosjonene på stedet ”var et resultat av luftangrep fra en fremmed makt”. Senere sa imidlertid det sudanske militærets offisielle talsmann til arabiske Sky News at det ikke hadde forekommet noe luftangrep, men at det ble avfyrt antiluftskyts mot ”et objekt i bevegelse, som lignet på en missil eller et jetfly”. Den Hizbollah-vennlige tv-kanalen Al-Mayadeen meldte imidlertid at den sudanske hæren sier de har skutt ned en israelsk drone, ifølge Ynetnews.com.

Det israelske forsvaret har ikke villet kommentere saken, ifølge Army Radio.

I juli 2014 fortalte medierapporter at israelske fly angrep et våpenlager i det samme området for å stanse en forsendelse på vei til Hamas. Medierapporter har også gitt Israel ansvaret for et lignende angrep i oktober 2012 og tre angrep i mars 2009.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart