Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)
Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)

Meldinger om mulig israelsk luftangrep i Sudan

Ifølge en arabisk nyhetskilde begikk utenlandske fly et luftangrep mot en militærbase i Sudan tirsdag kveld. Israel mistenkes for å ha stått bak angrepet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det London-baserte arabiske nyhetsnettstedet al-Araby al-Jadeed rapporterte onsdag morgen at utenlandske fly hadde angrepet en militærbase i nærheten av den sudanske byen Omdurman. De baserte saken på lokale vitner som sier at de så og hørte store eksplosjoner i nærheten av militærbasen utenfor byen. Vitnene sier at de tror flyene kom fra Israel, som tidligere skal ha utført lignende angrep for å ramme våpenlagre som var på vei til Hamas. Ubekreftede rapporter har antydet at det kan ha vært lagret raketter som var tiltenkt Hamas i militærbasen, skriver Times of Israel.

Sudanske styrker skal ha besvart angrepet med antiluftskyts. En sudansk talsmann sier til al-Araby al-Jadeed at eksplosjonene på stedet ”var et resultat av luftangrep fra en fremmed makt”. Senere sa imidlertid det sudanske militærets offisielle talsmann til arabiske Sky News at det ikke hadde forekommet noe luftangrep, men at det ble avfyrt antiluftskyts mot ”et objekt i bevegelse, som lignet på en missil eller et jetfly”. Den Hizbollah-vennlige tv-kanalen Al-Mayadeen meldte imidlertid at den sudanske hæren sier de har skutt ned en israelsk drone, ifølge Ynetnews.com.

Det israelske forsvaret har ikke villet kommentere saken, ifølge Army Radio.

I juli 2014 fortalte medierapporter at israelske fly angrep et våpenlager i det samme området for å stanse en forsendelse på vei til Hamas. Medierapporter har også gitt Israel ansvaret for et lignende angrep i oktober 2012 og tre angrep i mars 2009.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart