Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelere er blant verdens minst religiøse

I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Det er en kraftig økning fra i fjor.
Strandliv i Tel Aviv er noe som frister både lokalbefolkningen og turister. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)
Nesten to tredeler av israelerne regner seg selv som ikke-religiøse eller ateister.

Det kom fram i en meningsmåling gjennomført på slutten av 2014 av WIN/Gallup i 65 land, og omtalt blant annet i Globes i april 2015.

I målingen fikk 63.898 personer følgende spørsmål: Uten å ta hensyn til om du går til et gudshus eller et sted for bønn, hvilket av følgende alternativer vil du si passer for deg selv? a) en religiøs person, b) ikke en religiøs person, c) en overbevist ateist, og d) vet ikke/ikke besvart

Et representativt utvalg på rundt 1.000 personer ble i hvert land intervjuet ansikt-til-ansikt, over telefon eller over internett.

I Israel svarte 57 prosent alternativ b, det vil si ikke-religiøs. 8 prosent svarte alternativ c, ateist. Bare 30 prosent valgte alternativ a, en religiøs person. 5 prosent valgte alternativ d.

At hele 65 prosent svarte ikke religiøs eller ateist betyr at Israel er blant de åtte minst religiøse landene i verden, og på omtrent samme nivå som de skandinaviske landene.

Målingen viser at befolkningen i Israel er mer sekulær enn de som bor i Tyskland, der andelen ikke-religiøse er på 59 prosent. I Australia er andelen ikke-religiøse 58 prosent, i Sveits 58 prosent, og i USA 39 prosent.

Sverige er det minst religiøse landet i Vesten. Der svarte 78 prosent at de er ikke-religiøse eller ateister.

Israel er også unik når det gjelder den geografiske beliggenheten. 82 prosent av de som besvarte undersøkelsen i Midtøsten og Nord-Afrika anså seg selv som religiøs.

Afrika, Midtøsten og Nord-Afrika er verdens mest religiøse områder.

I de palestinske selvstyreområdene svarte 75 prosent at de er religiøse, 18 prosent at de ikke er religiøse, mens bare 1 prosent anså seg selv som ateister.

Thailand er det landet med høyeste andel religiøse på 94 prosent. Bare 2 prosent ser på seg selv som ikke-religiøs eller ateist. Kina er det minst religiøse landet i verden. Der svarer 61 prosent at de er ateister.

Gjennomsnittet av alle land viser at 63 prosent anser seg selv som religiøs, 22 prosent som ikke-religiøs, og 11 prosent som ateister.

Ut fra undersøkelsen kan det se ut til at jordens befolkning blir mer religiøs. De under 34 år har en tendens til å være mer religiøs, med rundt 66 prosent, mens andelen for de over 34 år er 60 prosent.

De som mangler formell utdanning er mest religiøs med rundt 80 prosent, men de er også i flertall blant befolkningen på alle utdanningsnivåer.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart