Avtale om gjenopprettelse av diplomatiske undertegnes (Foto: Israelsk UD på Facebook)

Israel og Guinea har gjenopprettet diplomatiske forbindelser

Det gikk 49 år før Guinea valgte å gjenopprette diplomatisk forbindelse med Israel. I dag ble avtalen undertegnet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Direktør Dore Gold i det israelske utenriksdepartementet undertegnet avtalen som gjenoppretter den diplomatiske forbindelsen med republikken Guinea i Paris. Det var stabssjef ved president Alpha Condés kontor, Ibrahim Khalil Kaba, som undertegnet på Guineas vegne. Det skriver Times of Israel.

Guinea har rundt 10,5 millioner innbyggere, og omtrent 85 prosent av dem er muslimer. Landet brøt de diplomatiske forbindelsene med Israel i 1967.

Ibrahim Khalil Kaba og Dore Gold håndhilser (Foto: Israelsk UD på Facebook)
Ibrahim Khalil Kaba og Dore Gold håndhilser (Foto: Israelsk UD på Facebook)

– Dette er en viktig historisk hendelse. Antallet land på det afrikanske kontinent som ennå ikke har gjenopprettet diplomatiske forbindelser med Israel minker gradvis, og vi håper det snart ikke vil være noen igjen. Israel oppfordrer de andre landene til å følge Guineas eksempel slik at vi kan arbeide sammen til fordel for alle menneskene i regionen, sa Dore Gold ved undertegnelsen.

Ifølge Gold skal landene ha hatt uformell kontakt, blant annet i forbindelse med at Israel hjalp til i kampen mot Ebola-viruset som rammet innbyggere i Guinea i 2014 og 2015.

Beslutningen om å fornye forbindelsen skal ha kommet som et resultat av en telefonsamtale Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde med presidenten i Guinea da han nylig besøkte Uganda, Kenya, Rwanda og Etiopia.

Netanyahu og Condé skal ha avtalt å møtes på et senere tidspunkt.

President i Guinea, Alpha Condé (Foto: Flickr/World Bank)
President i Guinea, Alpha Condé (Foto: Flickr/World Bank)

Ifølge en diplomatisk kilde skal Guinea, i likhet med mange andre land i Afrika, være bekymret for å bli rammet av terror utført av islamister, og at de ønsker å lære av Israels ekspertise på området. Det skriver Jerusalem Post.

Det er Paul Hirschson, som i dag er ambassadør til flere afrikanske land og med base i Senegal, som vil bli Israels utsending til Conakry, hovedstaden i Guinea.

 

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart