Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ritualmord

For mange jøder er påsken knyttet til blod. Og da ikke først og fremst i religiøs betydning. Men i kristnes påskefeiring har det altfor ofte inngått beskyldninger om at jødene driver med ritualmord.. Det vil si at de slakter kristne barn for å bruke blodet i sine gudstjenester, fortrinnsvis i påsken. (Jødene har angivelig blandet blodet av kristne barn i påskebrødet, matzaen.)

– Denne beskyldningen har rammet jødene hundrevis av ganger i århundrene da de var uten eget land. Nesten hver gang førte den til store lidelser i det aktuelle området. Ofte har store mengder pøbel overfalt jødenes ghetto, hvor de har plyndret, voldtatt og drept i dagevis. I tillegg til de rene voldshandlingene man var utsatt for, måtte små og store leve med den stadige frykten.

De jødiske flyktningene som kom til Norge fra Øst-Europa etter 2. verdenskrig, blir stadig færre. Men fremdeles lever det blant oss enkelte jøder som fra barndommen husker påsken – de kristnes påske – som en skrekkens tid. Da spikret far igjen alle vinduer og barrikaderte så godt han kunne. For da måtte man regne med at de kristne kom rett fra gudstjenesten, kanskje med presten i spissen, for å hevne seg på «Jesu mordere». Og altfor ofte var også ritualmord-beskyldninger med i bildet.

Vi trenger nesten ikke si at beskyldningen om ritualmord aldri noen gang er blitt bevist. Jødene har forbud i sin religion mot å spise blod og blodmat av dyr, det står i Bibelen (5Mos 15:23 og mange flere steder). Det er ingenting som skulle tilsi noe annet enn at det å spise menneskeblod vil bli møtt med avsky hos jøder. Den katolske kirken har ved flere anledninger undersøkt påstanden om ritualmord grundig, og har hver gang konkludert med at påstanden er falsk. Det forhindrer ikke at en del katolske geistlige har fyrt opp under slike anklager når de syntes det passet, bl. a. i Polen etter 2. verdenskrig. (Det var store massakrer i Polen på jøder som hadde overlevd nazistenes myrderier.)

Fremdeles aktuelt i arabiske land
Man skulle tro at denslags var dødt og begravet nå i det 21. århundret. Men nei. Antisemittisk litteratur blir utgitt i stor stil i arabiske land. Dette stoffet er pensum i skolene, og er stadig framme i massemediene.

Så seint som for ti år siden, i 1991, presenterte Syria en bok som var skrevet av ingen ringere enn den syriske forsvarsministeren, Mustafa Tlass. Der kommer han igjen trekkende med de gamle ritualmord-beskyldningene. Det er tydeligvis ingenting som er for usselt å bruke fra arabisk side mot Israel og det jødiske folket.

Det aller mest uhyggelige er at forsvarsministeren sikkert har vært i «god tro». Det er skremmende at det er folk med slike forestillinger og fordommer Israel skal forhandle med.

Og i vår hjemlige andedam er det også skremmende at arabisk jødehat, i nåtid og fortid, er et totalt ikke-tema i nesten alle medier, oppslagsverk og skolebøker.

Flere artikler:

Jødisk påskefeiring
SYMBOLIKK: Ifølge jødisk tradisjon er vanlig, gjæret brød i påsken et symbol på synden. På samme måten som en jøde strever for å få ut alt syret brød av hjemmet sitt under påsken, skal en streve for å få synden vekk fra sitt liv.

Religion i Israel
KOSHER: Mat som oppfyller alle de religiøse reglene i den jødiske tro, er kosher.

Jødene i Egypt
DISKRIMINERING: Kalifen Al-Hakim bestemte at jødene skulle gå rundt med bjeller, slik at ingen skulle være i tvil om hva slags foraktede mennesker som kom.

Erstatninger i Østerrike
OPPGJØR: I dag er det 8-10.000 jøder i Østerrike. Noen få av dem stammer fra de ca. 450 jødene som overlevde krigen i Østerrike og valgte å bli boende. Resten har flyttet til Østerrike etter krigen.

Endringer i valgsystemet
INDIREKTE: Nå er Israel gått tilbake til vanlig parlamentarisme. Neste gang det blir valg, velges bare Knesset, og så blir regjeringen sammensatt ut fra hvem som kan få et flertall av medlemmene der bak seg.

Arabisk etterretning i Tyskland
AVSLØRER: Blant de landene som har vært aktive for skaffe seg deler og ekspertise til atomvåpen, biologiske, kjemiske eller konvensjonelle våpen, er Libya, Sudan, Iran, Irak, Syria, Kina, India, Pakistan og Nord-Korea.

Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en «Jerusalem-hær», som skal frigjøre byen fra israelsk styre.

Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.

Antisemittisme i Pakistan
«Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.»

En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.

Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte «klikken» som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.

Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en «åtterbande» med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart