Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Anklager om ritualmord i den arabiske verden

10. oktober 2000 hadde den egyptiske avisen al-Ahram en artikkel under overskriften Jødisk matza er laget av arabisk blod. Den var skrevet av den egyptiske journalisten Adel Hamoodah. Matza er jødenes påskebrød, et slags kjekslignende brød som brukes i påsken.

10. oktober 2000 hadde den egyptiske avisen al-Ahram en artikkel under overskriften Jødisk matza er laget av arabisk blod. Den var skrevet av den egyptiske journalisten Adel Hamoodah. Matza er jødenes påskebrød, et slags kjekslignende brød som brukes i påsken.

Artikkelen bygger på en anklage fra 1840, altså 160 år tidligere, i Damaskus. Der ble det jødiske samfunnet beskyldt for å ha myrdet en kristen prest og hans hjelper for å bruke blodet til å lage matzos. – Denne anklagen om ritualmord er framsatt en lang rekke ganger, og de fleste gangene har det ført til voldshandlinger mot og drap på jøder. Anklagen er naturligvis aldri bevist, og strir mot alt den jødiske religionen står for.

Nylig stevnet fransk rettsvesen redaktøren for den egyptiske avisen, Ibrahim Nafi, til avhør om artikkelen fordi den inneholder oppfordring til rasistisk vold mot jøder. Bakgrunnen var at 1.100 eksemplarer av den aktuelle avisen var solgt i Frankrike. Det er bestemt at avhørene skal holdes i Cairo av franske jurister.

Sterk reaksjon
I stedet for å beklage at slikt gammelt nonsens slipper ut, har redaktøren gått til motangrep, og han får støtte fra vide kretser i den arabiske verden. Den franske stevningen er «intellektuell terrorisme», «et slag mot pressefriheten», et «zionistisk angrep på den egyptiske pressen» og «en fornærmelse mot hele den arabiske pressen».
På http://www.memri.org kan du finne hele rapporten. Der framgår det også at Nafi den 15. april 2002 benektet at Holocaust har funnet sted: «… den falske anklagen om nazistenes tilintetgjørelse, som viser seg å være en av de største løgnene på den internasjonale arenaen …». (Inquiry and Analysis Series No. 107, 6. september 2002.)

«Israel stod bak World Trade Center»
Yossi Ben-Aharon, som omtaler rapporten i Jerusalem Post for 30. september 2002, skriver i sin kommentar at det ville være uklokt å ikke ta hensyn til det arabiske hatet slike artikler, og reaksjonene på dem, uttrykker. Det ville også være dumt å overse den historien som har vunnet meget stor tiltro i arabiske og muslimske land: Det var Israel som stod bak angrepet på World Trade Center den 9.11.2001! (Påstander om dette kommer også fram på nettsteder på norsk, tydeligvis framsatt av norsktalende muslimer.)

Ben-Aharon, som var generaldirektør ved statsministerens kontor i 1991, skriver til slutt: «Vi kan undertegne avtaler, til og med fredsavtaler, med arabiske regjeringer. Men vi må nå endelig innse at i vår del av verden betyr slike avtaler ikke at arabere flest godtar at Israel finnes og er berettiget. Det gjør de ikke i dag, ikke i morgen og ikke i overskuelig framtid. Dette er ikke en pessimistisk konklusjon. Det er den enkle sannheten.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart