Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Og i kjølvannet følger nazi-stemplet…

Israels bording av Gaza-flåten skapte mediestorm.
Episoder hvor Israel er involvert i vold og konflikt blir konsekvenst kraftig overfokusert i norske medier. Se temaside.
Norske avisforsider fra tirsdag 1. juni. VG viser et bilde av aktivistenes voldsbruk uten forklarende tekst. De andre avisene slår opp blodig militæraksjon med minst 19 drepte (Klassekampen), israelske villmenn som lager blodbad (Dagbladet) og internasjonalt raseri mot Israel (Aftenposten og Dagsavisen). Da disse avisene gikk i trykken, hadde det allerede vært kjent i et halvt døgn at de israelske soldatene ble møtt med grov vold av islamistiske aktivister.
I Tromsø tok en prestestudent i bruk grov skyts samme dag. «Det er reservert et sted innerst i helvete for israelittisk lederskap,» skrev Eirik Junge Eliassen på sin Facebook-profil. Samtidig oppfordret han folk til å gå på en støttedemonstrasjon for Gaza-flåten ved domkirken.

Senere slettet han innlegget, men han sier til avisen iTromsø at han står for alt han har skrevet – han anser det bare for privat. Avisen iTromsø valgte å kjøre det opp som en hovedsak på forsiden neste dag.
Varaordfører Gunhild Johansen (SV) unnslipper å ta stilling til prestestudentens uttalelse ved å unnskylde seg med at hun «tror verken på himmel eller helvete.
Tirsdag 8. juni, en drøy uke etter bordingen, kom denne kronikken på trykk i Fredrikstad Blad. Jan Christian Häckert hevder at «Israel er ondskapens stat». Israel skal visstnok støtte «tilintetgjøring av palestinerne som befolkningsgruppe» og «bruker samme taktikk ovenfor palestinerne som nazi-Tyskland gjorde overfor jødene».
Svaret på slik grov, diskriminerende løgn er enkel. De siste 62 årene har den arabiske befolkningen innenfor grensene til det gamle mandatområdet Palestina blitt mangedoblet, befolkningsveksten har vært blant den høyeste i verden. Forventet levealder i Gaza og på Vestbredden har økt fra 54 år i 1970 til 68 år i 1990 og 73 år i 2007. (Israel kontrollerte Gaza-stripen fra 1967 til 1994.)
I de europeiske land som nazistene kontrollerte i noen få år, ble to tredeler av den jødiske befolkningen utryddet i et indust
rielt massemord.
Palestinernes levekår er ikke de beste, men ikke verre enn at folk i minst 72 landområder i verden har det dårligere, ifølge FNs Human Development Index. «De okkuperte palestinske områder» kommer på 110. plass av i alt 182 land og territorier. Til tross for alle israelernes påståtte og faktiske synder, har palestinerne det bedre enn sine naboer i Egypt (123. plass) og marginalt dårligere enn Syria (107. plass).
På HDI-rangeringen fra år 2007 scoret palestinerne mellom 4 og 31 prosent bedre enn gjennomsnittet av arabiske land på alle hoved-tall når det gjaldt levelengde og utdanning.
I forventet levealder ved fødsel (72,9 år) lå palestinerne over arabiske land som Saudi-Arabia, Jordan og Libanon og øst-europeiske land som Bulgaria, Romania og de baltiske landene. Levealderen er det kanskje viktigste uttrykket for helse- og livssituasjon.
92,4 prosent av de voksne palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen kunne lese og skrive i 2005. Gjennomsnittet i de arabiske landene var 70,3 prosent.
I løpet av de siste 20 årene er 7.400 palestinere drept av israelske styrker i ulike sammenhenger. Dette tilsvarer omkring 1 person per døgn. De er drept fordi Hamas og andre palestinske terrorgrupper forlanger å få føre krig mot Israel.
De siste 62 årene er omkring 11 millioner muslimer drept i kriger og terror på verdensbasis, de fleste i konflikt med andre muslimer. Dette tilsvarer 486 drepte per døgn. Tallene avslører alt om moralen til dem som ensidig fordømmer Israel og stempler Israel som ondskapens stat.
Häckerts kronikk var illustrert med en grov karikaturtegning av en mann som strikker piggtrådgjerde. Mannen er ustyrt med klart jødiske religiøse symboler, og kunne vært hentet ut fra nazistenes aviser på 1930-tallet. Jeg vet ikke hvem som står bak tegningen, men det tjener Fredrikstad Blad til svært liten ære å sette slikt på trykk.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart