Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Antisemittisme er ikke bare historie i Norge, den lever

Harvard-professor Alan Dershowitz rettet skarp kritikk mot Norge, landets regjering og Sosialistisk Venstreparti i et intervju med MIFF onsdag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lAtVbKmfHg[/youtube]

Se intervjuet med Alan Dershowitz.

 

 


Den velkjente Israel-vennen, forfatter blant annet av bøkene Israels sak (The Case for Israel) og The Case for Peace, er i Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium torsdag formiddag. Han er invitert til Norge av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ). (Foto: Kenneth O. Bakken)

– Norge er det eneste landet hvor universiteter har nektet å invitere meg til å holde foredrag om internasjonal rett, fordi de er redde for at jeg skal snakke om Israel. Den eneste andre gangen jeg har blitt nektet å forelese på et universitet var i Sør-Afrika under apartheidregimet, innledet Dershowitz.

I løpet av de siste dagene har han holdt foredrag på universitetene i Oslo, Bergen og Trondheim, men det var studentforeninger som åpnet dørene for ham.

– Ønsker ikke å høre mitt syn
Dershowitz er svært skuffet over behandlingen han har fått av det akademiske miljøet i Norge.

– De ønsker ikke å høre mitt sentrumsorienterte, moderate syn på en tostatsløsning i Midtøsten. De er veldig fornøyd med konsensusen på universitetene, fra et anti-israelsk ståsted, hevdet han.

Norge verst i klassen
Dershowitz rettet skarp kritikk mot norsk politikk i intervjuet onsdag formiddag. Han mener Norge plasserer seg selv utenfor det gode selskap internasjonalt med sin ekstreme tilnærming til Israel.

– Norge er verst i Europa. Når andre europeiske land kritiserer Israel, er det særskilte politiske tiltak [fra regjeringen i Jerusalem] de kritiserer. Fra Norge kommer det et angrep på selve legitimiteten til staten Israel, forklarte han.

– Hvem kunne trodd for 100 år siden, eller for 60 år siden, at Israels beste venner i Europa ville være Tyskland og Polen? Og at deres verste fiende i verdensdelen ville være Norge?, fortsatte professoren.

Regjeringen «støtter» Hamas
Ikke minst var kritikken hard da han snakket om det han kalte regjeringens «støtte» til Hamas.

– Utenriksminister Jonas Gahr Støre løy om sin kontakt med Hamas. Først benektet han at en telefonsamtale hadde funnet sted. Men da Hamas-lederen avslørte at de hadde hatt samtaler kom han med flere snåle unnskyldninger, minnet Dershowitz om.

– Det jeg ikke forstår er hvorfor regjeringen ikke boikotter Hamas? Burde ikke et liberalt demokrati som Norge være imot et regime som dreper sine motstandere, torturerer dem, torturerer homofile, dreper dem, myrder kristne, undertrykker kvinner – hvorfor har Norge valgt den siden? Hvorfor vil de framstå som at de går til sengs med fiendene av demokratiet?

– SV en del av problemet
Ifølge advokaten er SV hovedproblemet i regjeringen. Han beskriver dem som «en fiende av fred» i Midtøsten.

– Sosialistisk Venstreparti er blitt en fiende av fred. De har gjort det vanskeligere å oppnå fred. De er også for å boikotte Israel, de er for å arbeide med terrororganisasjoner. De er en del av problemet, ikke en del av løsningen, hevder amerikaneren.

– I 1993 var Norge regnet som det passende stedet for å starte Oslo-prosessen, fordi landet ble sett på som et nøytralt land. I dag, med de ekstreme [elementene] i SV blir Norge oppfattet som en fiende av fred. En fiende av demokrati, en fiende av liberalisme. Det er en fryktelig tragedie at Norge har blitt dyttet mot det ekstreme standpunktet, av sine fagorganisasjoner på mange måter, og av SV, fortsetter Dershowitz.

Okkupasjon en komplisert sak
Dershowitz kommenterte også den norske forståelsen av at jødisk bebyggelse i Øst-Jerusalem er imot internasjonal lov. Dette er ikke et vanlig syn blant eksperter på internasjonal lov, mener han.

– Det er det ikke. For eksempel vil det norske synet medføre at Israels okkupasjon av Vestmuren, det helligste stedet for jødedommen i verden, er ulovlig. Dersom du trekker det argumentet til sin logiske konklusjon er til og med det jødiske kvarteret [i Gamlebyen] ulovlig okkupert, selv om det har vært på jødiske hender siden bibelske tider. Det er en veldig komplisert sak hvilken del [av okkupasjonen] som er lovlig og hvilken del som ikke er det, sa Dershowitz.

Israel ønsker fred
– Men husk det viktige poenget at Israel har tilbudt seg å avslutte okkupasjonen. Og alt de vil ha igjen er at palestinerne anerkjenner Israels rett til å eksistere som en nasjonalstat for det jødiske folk. Det er motviljen mot å anerkjenne Israels rett [til å eksistere] som er ulovlig ifølge internasjonal lov – og som fører til okkupasjonen. Ikke motsatt, la Dershowitz til.

Willoch «antisemitt»
Den økende antisemittismen i Norge skyldes ifølge professoren at landet har hatt en historie full av antijødiske fordommer, som for eksempel ikke USA har hatt.

– Hvem ville trodd at den verste antisemittismen i hele Europa skulle finnes i Norge? Hvem ville trodd at en tidligere statsminister av Norge [Kåre Willoch] ville kritisere USAs president [Barack Obama] fordi han ansatte en jøde [Rahm Emanuel] som sin stabsjef? Han sa ikke israeler, han sa ikke at det var fordi at han støtter Israel. Det faktum at den amerikanske presidenten ansatte en jøde mente han gjorde fred vanskeligere. Det er fordomsfullt. Det er antisemittisme, slo han fast.

Halal er lov, ikke kosher
Dershowitz fortsatte med å lange ut mot det norske lovverket som nekter jødene å slakte dyr etter kosher-reglene, altså etter jødisk rituell lov.

– Norge er et av de få landene i verden som tillater slakting av hvaler og sel. Den eneste situasjonen de bryr seg om dyrenes rettigheter er når det kommer til jødisk rituell lov. Jødisk slaktemetode er den eneste form for slakting som er forbudt i Norge. [Muslimsk rituell slaktelov] Halal er lov, påpekte han.

Lang historie
– Norge har en lang historie når det gjelder fiendtlig innstilling overfor det jødiske folk, overfor jødiske verdier. Deres handlinger under Holocaust studeres grundig i dag. De begynte med antisemittisme lenge før nazistene begynte med antisemittisme i Tyskland. Folk fortalte meg da jeg kom til Norge at landet har en lang historie når det gjelder antisemittisme. De tar feil. Det er ikke historie. Det skjer her og nå, påpekte amerikaneren.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart