Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– Ingen konkurranse i å være mest antisemittisk

Selv om det er mye antisemittisme i Norge, kan ikke landet defineres som "det mest antisemittiske landet i verden", konkluderte panelet som var samlet til DMT-seminar onsdag kveld.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Det eksisterer vel ingen konkurranse om å være det mest antisemittiske landet i verden? Forhåpentligvis gjør det ikke det, sa Andrew Srulevich fra Anti-Defamation Leagues på slutten av den siste samlingen.

De andre amerikanske delegatene sa seg enige i at det ikke går an å rangere land når det gjelder antisemittisme, og at det heller ikke er noe poeng i å «dele ut slike karakteristikker».

Inn i pensum
Den siste paneldebatten i DMTs seminar for amerikanske gjester fant sted på Senteret for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Flere ansatte ved senteret presenterte det de jobber med, inkludert forsker og historiker Øyvind Kopperud som arbeider med en vitenskapelig undersøkelse om antisemittisme i Norge.

Temaet for samlingen var «Myter og realiteter – Hva vi vet om antisemittisme i Norge og hva blir gjort med det?» Direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), Nils A. Butenschøn, sa han ikke var klar over hvor alvorlig et problem antisemittismen i Norge var før nylig.

– Da undersøkelsen om rasisme i skolene ble presentert var det et sjokk for oss og alle andre, forklarte han.

Butenschøn lovet nå å få inn antisemittisme i pensum på studiene ved menneskerettighetssenteret. Og for det fikk han rungende applaus fra salen.

– En tragedie av proporsjoner
Ingen av de norske paneldeltakerne var uenige i at antisemittisme var et stort problem i Norge, men ville ikke kalle Norge for en «versting i klassen.»

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart