Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Ingen konkurranse i å være mest antisemittisk

Selv om det er mye antisemittisme i Norge, kan ikke landet defineres som "det mest antisemittiske landet i verden", konkluderte panelet som var samlet til DMT-seminar onsdag kveld.

– Det eksisterer vel ingen konkurranse om å være det mest antisemittiske landet i verden? Forhåpentligvis gjør det ikke det, sa Andrew Srulevich fra Anti-Defamation Leagues på slutten av den siste samlingen.

De andre amerikanske delegatene sa seg enige i at det ikke går an å rangere land når det gjelder antisemittisme, og at det heller ikke er noe poeng i å «dele ut slike karakteristikker».

Inn i pensum
Den siste paneldebatten i DMTs seminar for amerikanske gjester fant sted på Senteret for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Flere ansatte ved senteret presenterte det de jobber med, inkludert forsker og historiker Øyvind Kopperud som arbeider med en vitenskapelig undersøkelse om antisemittisme i Norge.

Temaet for samlingen var «Myter og realiteter – Hva vi vet om antisemittisme i Norge og hva blir gjort med det?» Direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), Nils A. Butenschøn, sa han ikke var klar over hvor alvorlig et problem antisemittismen i Norge var før nylig.

– Da undersøkelsen om rasisme i skolene ble presentert var det et sjokk for oss og alle andre, forklarte han.

Butenschøn lovet nå å få inn antisemittisme i pensum på studiene ved menneskerettighetssenteret. Og for det fikk han rungende applaus fra salen.

– En tragedie av proporsjoner
Ingen av de norske paneldeltakerne var uenige i at antisemittisme var et stort problem i Norge, men ville ikke kalle Norge for en «versting i klassen.»

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart