– Delegitimering av Israel er den nye antisemittismen

- Vi må være nådeløse i å avsløre den nye antisemittismen for hva den er, sier Canadas utenriksminister John Baird.

Han går i frontalangrep på det han ser på som demonisering, dobbeltstandard og delegitimisering rettet mot Israel.

– Israel har ingen større venn i verden enn Canada, sa Baird i en tale under åpningen av Herzliya-konferansen mandag kveld.

Baird fordømte det «konstante bombardementet av retorisk demonisering, dobbeltstandard og delegitimisering» av Israel, noe han karakteriserte som «den nye antisemittismen».

– Ved å utnytte ulike antisemittiske, anti-amerikanske og anti-vestlige ideologier, så er det jødiske folket målet, ved å utpeke det jødiske hjemland, Israel, som kilden til urettferdighet og konflikt i verden. De bruker, urimelig nok, menneskerettighetene som uttrykksmåte for å gjøre det, sa han.

– Vi må være nådeløse i å avsløre denne nye antisemittismen for hva den er, sa Baird.

Å bli med i den anti-israelske bølgen ville vært minste motstands vei, og det ville være mye enklere å late som om anti-israelsk retorikk gjør deg «balansert», sa Baird. Men Canada vil ikke forbli tause mens «den jødiske staten blir angrepet for å forsvare sitt territorium og folk», slo han fast.

John Baird begrunnet hvorfor Canada støtter Israel så sterkt:

– Ottawa står sammen med Israel fordi det er en kanadisk tradisjon «å stå for hva som er prinsipielt og rettferdig, uavhengig av om det er populært, praktisk eller hensiktsmessig», sa Baird. Den kanadiske regjeringen støtter Israel så sterkt, sa han, fordi det er nedfelt i verdiene Canada holder kjære og respekterer, og fordi det (Israel) er «et fyrtårn av lys i en region som lengter etter frihet, demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet».

Canadas regjering har de siste årene vært svært klare i sin støtte til Israel. Her kan du se en tale som Canadas statsminister Stephen Harper holdt i parlamentet i 2010:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AUfFdhIOoQM[/youtube]

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart