Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sarkozy: – Toulouse-angrep antisemittisk motivert

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har beordret alle landets skoler til å gjennomføre et minutts stillhet tirsdag, for å minnes ofrene i Toulouse. (Foto: Adam Timworth)
Frankrikes president Nicolas Sarkozy har beordret alle landets skoler til å gjennomføre et minutts stillhet tirsdag, for å minnes ofrene i Toulouse. (Foto: Adam Timworth)
Nynazistiske eks-soldater, som skal ha vært innblandet i angrepet på den jødiske skolen i Toulouse mandag, blir jaktet av fransk politi.

Fransk politi leter etter tre nynazister, som i 2008 ble utvist fra det franske militæret på grunn av sine holdninger. De knytter de tre personene til mandagens skyteangrep på den jødiske skolen i Toulouse, der tre elever og en lærer ble drept.

Nynazistene var en del av en eliteenhet og var fallskjermjegere i militæret, fram til et bilde som avslørte dem som nynazister kom fram. På bildet står de tre ungdommene dekket av et Swastika-flagg, mens de gir nazihilsen.

 

Rasistiske soldatdrap
Fire franske soldater har de siste ti dagene blitt skutt i Toulouse-området. I likhet med skoleangrepet har også de blitt drept av en mann på en motorsykkel. Tre av de drepte var i samme regiment som nynazistene. Alle fire var av ikke-arisk opprinnelse, henholdsvis jødisk, svart og arabisk.

– Profilene på disse mennene stemmer overens med den lille informasjonen etterforskerne har på drapsmannen i Toulouse, det vil si muskuløs og tatovert, hevder den franske avisen Le Point.

 

– Rasistisk motivert
Mandag kveld deltok den franske presidenten Nicolas Sarkozy på en minnemarkering i synagogen Nasaret i Paris. Han beskrev skyteepisoden på den jødiske skolen som en «nasjonal tragedie». Alle franske skoler vil tirsdag gjennomføre et minutts stillhet for å ære de drepte.

– Selvfølgelig virker det åpenbart at det er en antisemittisk motivasjon her, siden barn og en lærer som var jødiske er angrepet. Når det gjelder våre soldater kan vi jo forestille oss at rasisme og morderisk galskap er linket til denne saken, sa Sarkozy.

 

Sammenlikner Utøya og Gaza
Samme kveld sammenliknet EUs utenriksminister Catherine Ashton drapene på jødiske barn i Toulouse og Anders Behring Breiviks terror i Oslo og på Utøya, med barn som blir drept på Gaza-stripen.

– Når vi ser det som skjedde i dag i Toulouse, husker vi hva som skjedde i Norge i fjor. Vi vet hva som skjer i Syria og vi ser hva som skjer på Gaza og andre steder, sa hun ifølge AFP.

 

– Mest moralske hær i verden
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman reagerer kraftig på sammenlikningen fra den europeiske politikeren.

– Israel er det mest moralske landet i verden. Og på tross av at vi må kjempe mot terrorister som opererer blant sivile, gjør IDF alt som er mulig for å ikke ramme befolkningen – på tross av at de [sivile] forsvarer terroristene. Ingen hær er så etisk som den israelske hæren. IDF risikerer sine egne soldaters liv for å minimere risikoen til den sivile befolkningen. Barna som Ashton burde bekymre seg for er dem som lever i Sør-Israel, som lever i konstant frykt for rakettangrep fra Gaza, sa han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart