Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Blodløgnene serveres før påskehøytiden

Osama Al-Mallouhi fra syrisk opposisjon drar fram gamle blødløgner mot jødene. (Skjermdump fra tv-stasjonen Al-Nas, via Memri)
Osama Al-Mallouhi fra syrisk opposisjon drar fram gamle blødløgner mot jødene. (Skjermdump fra tv-stasjonen Al-Nas, via Memri)
- Kanskje det er sannhet i hva bøkene sier, at jødene i påsken foretrekker usyret brød som er blandet med blodet av ikke-jøder, sier Osama Al-Mallouhi, medlem av den syriske opposisjonen til egyptisk TV.

Det nærmer seg jødisk (og kristen) påskefeiring, og blodløgnene mot jødene serveres fortsatt, tradisjonen tro, i den arabiske verden.

26. mars ble Osama Al-Mallouhi intervjuet av tv-stasjonen Al-Nas i Egypt. Al-Mallouhi blir presentert som doktor og medlem av den syriske opposisjonen. Hans høye utdannelse, og hans politiske motstand mot et totalitært system, hindrer ham ikke i å tro på og videreformidle dødbringende løgner om jødene.

Først hevder Al-Mallouhi at Israel gjør alt for at Bashar Assad skal holde seg ved makten.

– Israel gleder seg over å se elver av blod fra syriske muslimer som renner fra hendene til denne erkemorderen [Bashar Assad], og derfor sørger de for at han overlever til slutt. Så jeg sa, dette er merkelig. Kanskje [det er sannhet] i historien, som det står i historiebøker om jødene, at jødene i påsken foretrekker usyret brød som er blandet med blodet av ikke-jøder, sier Al-Mallouhi.

Han henviser videre til en anklage mot jødene i Damaskus fra midten av 1800-tallet. Anklagen er naturligvis aldri bevist, og strir mot alt den jødiske religionen står for.

Se utdrag fra intervjuet med Al-Mallouhi, via Memri:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CKN9-J4dPxg[/youtube]

 

Falsk purim

En annen blodløgn mot jøder er servert i en egyptiske avis denne måneden. Fikriya Ahmad skrev en artikkel i Al-Wafd 14. mars, hvor han hevdet jødene gjennom historien har feiret purim med å føre dødelig hevn over ikke-jøder og bruke blodet til sine ofre til å lage godteri til purimfesten.

Ahmad gir først en forvridd gjengivelse av den bibelske historien om dronning Ester, viser utdrag av artikkelen. Deretter hevder han at jødene har gjort purimfesten, til minne om dronning Esters seier over Haman, til en «moderisk hevn mot alle som ikke er jødiske».

Karinvalshøytiden Purim, som for de fleste israelere er en stor familiefest, blir fremstilt som en morderisk og mørk seremoni.

«På denne dagen, leser jødene en av sine bokruller, bokrullen om Ester, og hatets flammer mot ikke-jøder vokser seg enda sterkere. Deres barn tar på seg skremmende kostymer, for å oppflamme deres fiendskap og hat. Godteriene de spiser denne dagen er laget av kroppsdelene til Haman. Det er godteri [formet som] Hamans ører, hender eller hode, for å ta hevn på ham [og feire] hans henrettelse og utfrielsen for folket.»

Deretter gjør artikkelforfatteren en kobling med de israelske forsvarsstyrkene.

«Alle som følger de morderiske handlingene til den israelske hæren, deres intensive mord[-politikk], og deres fysiske utryddelse av de palestinske eierne til landet, og de onde angrepene til de jødiske bosetterne, vil se at [de fleste angrep finner sted] på den jødiske purimhøytiden. De velger som regel 13. eller 14. mars til å gjennomføre sine merkelige ritualer.» [På grunn av ulik kalender varierer det hvilken dato purimhøytiden faller på fra år til år.]

Dette er bare en fortsettelse på en gammel jødisk skikk, hevder Ahmad.

«I denne høytiden [purim], pleide ekstremistene blant dem [jødene] å jakte eller kidnappe ikke-jøder, slakte ham, og deretter henge ham opp som et offer for å tømme ham for blod. Alternativt ville de utsette ham for barbarisk tortur ved å stikke ham dypt med kniv og la ham blø inn i en beholder, mens de gledet seg over hans skrik og smerte. Blodet tørket de til et pulver, som de blandet med mel og lagde kaker av…»

Ahmad nevner at Baruch Goldstein gjennomførte sin massakre i Hebron i 1994 samme dag som jødenes purimfest. På denne dagen dreper jødene «rutinemessig noen palestinere uten klar årsak, som om de ofrer blodet til palestinerne, som eier landet, på alteret til denne høytiden», hevder han.

Ahmad hevder til slutt at luftangrepene som IDF gjennomførte mot Gaza-stripen fra fredag 9. mars var en del av jødenes blodige purimritualer. I år ble purimfesten innledet ved solnedgang 7. mars, og avsluttet ved solnedgang 8. mars.

9. mars rammet IDF en terrorleder som hadde vært involvert i tidligere angrep og som planla nye angrep mot Israel. I dagene som fulgte svarte Islamsk Jihad med å avfyre flere hundre raketter mot Israel. IDF bombet mer enn 40 mål på Gaza-stripen. Nesten 20 av aksjonene rettet seg mot terrorceller som deltok i granat- og rakettangrep. De andre målene var våpenlagre og underjordiske avfyringsramper for langtrekkende raketter.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart