Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Internasjonale boktips august 2012

Miff.no gir deg omtale og lenker til noen av de rykende ferske engelsk-språklige bøker som kan være interessante for Israel-venner. Israels sikkerhetsbarriere vil være drøyt 700 kilometer når den står ferdig. En bok handler også om USAs og Indias gjerder, som er 5000 kilometer.

Søker du på «Israel» blant bøker på Amazon.com, får du opp over 60.000 resultater. Over 230 av titlene er bøker som kommer til høsten, vinteren eller neste år, titler som du allerede kan forhåndsbestille. (Til sammenligning får man i underkant av 20.000 resultater om man søker på «Norway».)

Her deler vi noen aktuelle nye titler som har kommet i august, og én som kom i juli. Omtalen bygger stort sett på Amazons egen omtale av bøkene.

 

The Promise of Israel: Why Its Seemingly Greatest Weakness Is Actually Its Greatest Strength

The Promise of Israel
The Promise of Israel

Forfatter Daniel Gordis er en dyktig talsmann for Israel. Han vant «National Jewish Book Award» med boken sin Saving Israel, som Miff.no har gjengitt fra tidligere. Ut fra Amazons beskrivelse av denne nye boken, tyder mye på at han følger godt opp.

«Israels kritikere i Vesten insisterer at ingen land som er grunnlagt på grunnlag av en eneste religion eller kultur kan forbli demokratisk og framgangsrik – men de tar feil. I The Promise of Israel påpeker Daniel Gordis at Israel har motbevist denne vanlige forståelsen. Israel har gitt sine innbyggere betydelig mye større frihet og framgang enn noen forventet, mye mer enn noen andre unge nasjoner. (…) I stedet for å forsøke å ødelegge Israel, ville palestinernes beste tjeneste til seg selv være å forsøke å kopiere.»

– Boken må leses av alle som elsker Israel og som ønsker seg en bedre framtid for alle i regionen, skriver Sally Abrams i sin omtale på bloggen tcjewfolk.com.

 

«The Sons of Pigs and Apes»: Muslim Antisemitism and the Conspiracy of Silence

The Sons of Pigs and Apes
The Sons of Pigs and Apes

Forfatter Neil J. Kressel har en doktorgrad i sosial psykologi fra Harvard-universitetet. For øyeblikket underviser han i sosialvitenskap ved William Paterson University.

 

I denne boken dokumenterer Kressel hvordan den muslimske verden de siste tiårene har vekket til live igjen nesten alle de antisemittiske effektene og elementene fra to tusen år med europeisk jødehat. Han påpeker også at mye av hatet mot jøder kommer fra den høyeste eliten av religiøse og politiske ledere.

Den stadig mer utbredte epidemien er i hovedsak blitt ignorert, misforstått og undervurdert i Vesten, argumenterer Kressel. Hans advarsel er klar: De som verdsetter menneskerettigheter tar en stor risiko når de ignorerer antisemittisme.

 

The Oslo Idea, The Euphoria of Failure

The Oslo Idea
The Oslo Idea

Professor Raphael Israeli  fra Det hebraiske universitetet i Jerusalem begrunner hvorfor han mener Israels ledere ble lurt inn i en felle i Oslo-prosessen. Boken beskriver hovedutfordringene til å finne en løsning på kjernespørsmålene som sikkerhet, flyktninger, bosetninger, vann, grenser og Jerusalems status.

 

Raphael Israeli har tidligere skrevet over 30 bøker og hundrevis av akademiske artikler. Han er historiker, med særskilt ekspertise på islam, Kina og Midtøsten.

 

Border Walls: Security and the War on Terror in the United States, India and Israel

Border Walls
Border Walls

Forfatter Reece Jones er assisterende professor ved Universitetet i Hawai. Her går han i dybden omkring sikkerhetsbarrierene som USA, India og Israel har bygd de senere årene. Totalt har disse tre landene alene bygd barrierer som til sammen er 5.700 kilometer (Israels barriere vil være drøyt 700 kilometer når den står ferdig). Hvilke følger får slike barrierer for befolkningen som bor i området, og tjener de sin hensikt ved å gi sikkerhet?

 

 

Political Cartoons and the Israeli-Palestinian Conflict

Political Cartoons
Political Cartoons

Forfatter Ilan Danjoux har gjennomgått 1200 israelske og palestinske karikaturtegninger omkring utbruddet av den andre intifadaen høsten 2000. Hvordan påvirker utviklingen på bakken streken i tegningene? Danjoux er forsker ved avdelingen for statsvitenskap ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem.

 

 

 

Kibbutz: a memoir

Kibbutz: A Memoir
Kibbutz: a memoir

Joseph Kenny hadde akkurat blitt 20 år da han først kom til en kibbutz, året var 1990. Kenny så fram til å sol, underholdning, drikke øl rundt bålet og «lettkledde svenske jenter som plukket moden frukt fra trærne». Da vinteren kom truet Saddam Hussein med raketter over Israel, og Joseph tenkte på å returnere hjem. Men så en morten møtte han en ung israelsk jente, og alt endret seg. Hans liv og hennes. For alltid, heter det i bokbeskrivelsen.

 

 

Tel Aviv: The White City

Tel Aviv
Tel Aviv

Tel Aviv sentrum ble for alvor bygget opp på 1930- og 1940-tallet, med mer enn fire tusen bygninger i Bauhaus-stil. Fotograf Stefan Boness har fanget Tel Avivs beste arkitektur i sin linse, og deler villig med oss i denne boken.

 

 

 

 

Years of Resistance: The mandate of Emilie Lahoud, the former President of Lebanon

Years of Resistance
Years of Resistance

De som har interesse for utviklingen i Israels naboland Libanon, kan nok ha interesse av denne boken. Forfatter Karim Pakradouni bygger boken først og fremst på ukentlige intervjusamtaler hun hadde med Lahoud i hans presidenttid.

 

 

 

 

Israel’s Journal

Israel's Journal
Israel's Journal

Ønsker du deg en tom notisbok med Israel’s Journal på forsiden. Vel, noken ble publisert 19. august. NB! Boken er først og fremst beregnet på personer som har Israel som fornavn.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart