Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

4 av 10 franskmenn mener jøder har for stor finansmakt

Foto: Skjermdump fra Haaretz.com
Foto: Skjermdump fra Haaretz.com
Holdningen til jøder blant franske statsborgere blir stadig verre, viser en ny undersøkelse publisert søndag.

Meningsmålingen ble gjennomført på vegne av Verdens zionistorganisasjon i anledning Minnedagen for frigjøringen av Auschwitz denne helgen. Halvparten av respondentene sier at jøder er mer lojale mot Israel enn mot Frankrike.

54 prosent tror også at de mange angrepene mot jøder i Frankrike de siste årene er mer et uttrykk for anti-jødiske enn anti-israelske holdninger. Antisemittiske hendelser i Frankirke økte med 50 prosent i fjor, sammenliknet med 2011. 60 prosent mener de ikke har noen holdning til Israel som stat selv, mens både de som støtter og de som misliker Israel utgjør 20 prosent hver.

– I dag, midt inne i en økonomisk storm på vårt kontinent, har antallet rasister og antisemitter økt i noen av Europas regjeringer. Det er en stor skam for oss alle at slike mennesker til og med sitter i Europaparlamentet, mener Moshe Kantor, president i Den europeisk-jødiske kongress.

Murdoch beklager karrikatur

Netanyahu-karrikaturen i Sunday Times.
Netanyahu-karrikaturen i Sunday Times.

I andre nyheter fra Europa kan vi lese at medieeier Rupert Murdoch har beklaget trykkingen av en karikatur av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i helgens The Sunday Times. Netanyahu bygger en mur med blod som «sement» og fanger palestinerne inne mellom mursteinene. «Vil sementering av freden fortsette», spør bildeteksten.

Jødiske ledere i Europa har vært særlig bekymret for koblingen tegningen skaper til de tradisjonelle antisemittiske løgntegningene av jøder som bruker menneskeblod i sine riturelle ofringer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart