Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

KGB-leder på 70-tallet, Yuri Andropov, orkestrerte en stor anti-israelsk og anti-jødisk propagandakampanje overfor den arabiske verden, avslører en ny bok. (Foto: Wikipedia)
KGB-leder på 70-tallet, Yuri Andropov, orkestrerte en stor anti-israelsk og anti-jødisk propagandakampanje overfor den arabiske verden, avslører en ny bok. (Foto: Wikipedia)

– Sovjet spredte anti-israelsk propaganda til araberne

Det gamle Sovjetunionen distribuerte på 70-tallet propaganda mot Israel, jøder og USA til arabiske land, avslører bok av tidligere KGB-avhopper.

Har du levd noen år og opplevd den kalde krigen, husker du kanskje navnet Yuri Andropov. En mann som var KGB-sjef i 15 år og siden generalsekretær for Kommunistpartiet og statsminister for Sovjetunionen.

En ny bok om ham og KGB på 70-tallet, med tittelen «Disinformation», beskriver hvordan han spredte anti-israelsk og anti-jødisk propaganda til de arabiske landene. Som leder i KGB på den tiden arbeidet han «dag og natt», for å overbevise araberne om at USA og Israel kjempet for å underlegge seg hele verden.

– Ifølge Andropov var den islamske verden en petriskål, hvor KGB-samfunnet kunne spre ondartede celler av USA-hat, som ble dyrket fra bakteriene til den marxist-leninistiske tankegangen, hevder bokens forfattere Ion Mihai Paceba og Ronald Rychlak. Førstnevnte regnes som den høyest rangerte etterretningspersonen, som noen gang har hoppet av fra Sovjet til Vesten.

Ifølge britiske Dail Mail, som har skrevet en eksklusiv sak om innholdet i boken, begynte Andropov på oppgaven som KGB-sjef kun uker før Seksdagerskrigen i 1967. Han bestemte seg for å trene militante palestinere til å kapre El Al-fly og bombe mål i Jerusalem. Dessuten satte han i gang arbeidet med å oversette makkverket «Zions vises protokoller» til arabisk og spre det rundt i den arabiske verden. Et interessant moment, med tanke på hvordan antisemittismen og klassiske anti-jødiske myter, slår så lett rot i den arabiske verden i dag.

Paceba hevder videre at han ble beordret av KGB rett før han fikk innvilget asyl av USA, til å spre Zions vises protokoller rundt i den islamske verden. På dette tidspunktet arbeidet han som leder for Romanias etterretningstjenester. Sammen med andre dokumenter, skulle protokollene «bevise» at USA var «zionister» og at de stod i ledetog med Israel for å ta over verden.

I det skjulte hevder han at KGB også tok æren for hele 11 terrorangrep mot Israel før Paceba forlot Romania, inkludert ulike flykapringer og bombeangrep.

– Andropovs feilinformasjon vendte den arabiske verden mot USA og skapte grobunn for den internasjonale terroren som truer oss i dag, hevder avhopperen i sin bok.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart