Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Med rett til å vende tilbake – til Portugal

Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
Alle etterkommere av jøder som ble kastet ut av Portugal på 1500-tallet, har blitt gitt rett til å vende tilbake.

Den høyreorienterte portugisiske politikeren Jose Ribeiro e Castro har utallige ganger, siden han registrerte seg på Facebook i 2009, blitt kontaktet av sefardiske jøder hvis familier ble jaget ut under den portugisiske inkvisisjonen i 1536. Alle de gripende historiene førte til at 60-åringen bestemte seg for å gjøre noe med det.

Ribeiro e Castro skrev et lovforslag om å gi alle etterkommere av jøder som ble kastet av Spania dette året, rett til å vende tilbake. Loven ble vedtatt enstemmig i april, men ble først forrige uke offisiell portugisisk lov. Det betyr at Portugal blir det andre landet i verden, i tillegg til Israel, med en lov om jøders rett til å vende tilbake.

– For meg er dette et rent historisk og emosjonelt mål. Disse tiltakene har blitt stående på stedet hvil i Spania og også her i Portugal i lang tid, fram til vi gjorde noe med det, forklarer han til Ha’aretz.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart