Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tredobling i fransk innvandring til Israel

To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)
To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)
I januar og februar 2014 innvandret 854 jøder fra Frankrike til Israel. Det er en økning på hele 312 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

De to første månedene av 2013 var det 274 franske jøder som flyttet til Israel, altså mindre enn en tredjedel av dette årets tall. Dermed fortsetter de senere årenes trend med økende innvandring til Israel fra Frankrike.

I 2013 immigrerte totalt 3.280 franske jøder til Israel, en økning fra 1.917 i 2012. Tallene er hentet fra Jewish Agency sin statistikk, og gjengitt av Ynetnews.com.

Den kontinuerlige økningen forklares med en kombinasjon av tre årsaker: Økende bekymring over antisemittisme i det franske samfunnet, den økonomiske situasjonen i Frankrike og en økt satsing fra Jewish Agency sin side på informasjonsarbeid og relasjonsbygging mellom Israel og det jødiske samfunnet i Frankrike.

Her kan du lese mer om årsakene til masseinnvandringen til Israel fra Frankrike.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart