Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bølge av antisemittisme i kjølvannet av basketseier

Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Etter at det israelske basketballaget Maccabi Tel Aviv gikk av med seieren i Europaligaen søndag, er nesten 18.000 antisemittiske Twitter-meldinger registrert i finalemotstanderens hjemland Spania.

Tolv jødiske og pro-israelske organisasjoner i Catalonia har registrert til sammen 17.692 Twitter-meldinger med antisemittisk innhold skrevet i etterkant av at Maccabi Tel Aviv vant over Real Madrid i finalen i den europeiske basketballigaen søndag. Organisasjonene har bedt om politietterforskning av samtlige Twitter-meldinger, og anmeldt fem Twitter-brukere som har skrevet under fullt navn. Dette melder Israel Hayom.

En av twitter-brukerne skriver at han ikke vil gratulere Maccabi fordi de er jøder, og at ”nå forstår jeg Hitler og hans hat mot jødene”.

En annen tweet lyder: ”Jødene til gasskamrene. Kjør på, Madrid.”

– Vi har sett hatefulle reaksjoner mot jøder og Israel fra folk som kanskje aldri har møtt en jøde i sine liv, sier Ruben Novoa som leder Foreningen for jøder i Catalonia.

Novoa påpekte at den nye verdensvide undersøkelsen om antisemittiske holdninger fra Anti-Defamation League indikerer at Spania er et av de mest antisemittiske landene i EU. Spania kommer ut som det tredje verste landet i EU, etter Hellas og Frankrike.

Spanias innenriksminister Jorge Fernandez Diaz sier i en kommentar at han lover å bekjempe ”enhver som publiserer kommentarer som sprer hat og vold”. Han sier anmeldelsen vil føre til en ”opprydning på internett”.

Europaligaens ledelse sier i en pressemelding at de fordømmer de rasistiske budskapene som har fremkommet i etterkant av søndagens finalekamp.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart