Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)

Bølge av antisemittisme i kjølvannet av basketseier

Etter at det israelske basketballaget Maccabi Tel Aviv gikk av med seieren i Europaligaen søndag, er nesten 18.000 antisemittiske Twitter-meldinger registrert i finalemotstanderens hjemland Spania.

Tolv jødiske og pro-israelske organisasjoner i Catalonia har registrert til sammen 17.692 Twitter-meldinger med antisemittisk innhold skrevet i etterkant av at Maccabi Tel Aviv vant over Real Madrid i finalen i den europeiske basketballigaen søndag. Organisasjonene har bedt om politietterforskning av samtlige Twitter-meldinger, og anmeldt fem Twitter-brukere som har skrevet under fullt navn. Dette melder Israel Hayom.

En av twitter-brukerne skriver at han ikke vil gratulere Maccabi fordi de er jøder, og at ”nå forstår jeg Hitler og hans hat mot jødene”.

En annen tweet lyder: ”Jødene til gasskamrene. Kjør på, Madrid.”

– Vi har sett hatefulle reaksjoner mot jøder og Israel fra folk som kanskje aldri har møtt en jøde i sine liv, sier Ruben Novoa som leder Foreningen for jøder i Catalonia.

Novoa påpekte at den nye verdensvide undersøkelsen om antisemittiske holdninger fra Anti-Defamation League indikerer at Spania er et av de mest antisemittiske landene i EU. Spania kommer ut som det tredje verste landet i EU, etter Hellas og Frankrike.

Spanias innenriksminister Jorge Fernandez Diaz sier i en kommentar at han lover å bekjempe ”enhver som publiserer kommentarer som sprer hat og vold”. Han sier anmeldelsen vil føre til en ”opprydning på internett”.

Europaligaens ledelse sier i en pressemelding at de fordømmer de rasistiske budskapene som har fremkommet i etterkant av søndagens finalekamp.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart