FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)
FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)

Reagerer sterkt mot FNs menneskerettighetsråd

”Rådets avgjørelse bør avvises av anstendige mennesker overalt”, skriver det israelske Utenriksdepartementet i en pressemelding, etter at menneskerettighetsrådet onsdag gikk inn for å opprette granskning av Israels krigføring, men ikke av Hamas.

”I stedet for å granske Hamas, som begår en dobbel krigsforbrytelse ved å avfyre raketter mot israelske sivile samtidig som de skjuler seg blant palestinske sivile, vil FNs menneskerettighetsråd ha granskning av Israel, som har gått lenger enn noen andre for å holde sivile palestinere utenfor faresonen, inkludert ved å slippe flygeblader, ta telefoner og sende tekstmeldinger”, heter det i pressemeldingen.

 

– Viser Hamas at sivile skjold er effektivt

Departementet karakteriserer avgjørelsen som absurd.

”FNs menneskerettighetsråd burde igangsette en granskning av Hamas’ avgjørelser om å gjøre sykehus om til militære kommandosentraler, bruke skoler som våpenlagre, og plassere rakettavfyringsramper ved siden av lekeplasser, private boliger og moskeer”, skriver de.

”Ved ikke å fordømme Hamas’ systematiske bruk av menneskelige skjold, og ved å gi Israel skylden for de som dør som resultat av denne groteske praksisen, sender menneskerettighetsrådet et budskap til Hamas og terrororganisasjoner overalt, om at det å bruke sivile som menneskelige skjold er en effektiv strategi”.

 

– Et tegn på at vi gjør det rette

Utenriksdepartementet mener resultatet av en slik gransking som rådet har gått inn for er forutsigbart: Israel vil bli lagt skyld på, og Hamas vil i enda større grad benytte menneskelige skjold i fremtiden.

– Menneskerettighetsrådet har for lengst blitt til ”terroristenes rettighetsråd”, uttaler utenriksminister Avigdor Liberman.

– Israel vil fortsette å bekjempe terrorisme, og å kjempe mot hykleriet og antisemittismen i institusjoner som FNs menneskerettighetsråd. Når stater som Cuba, Venezuela og deres like, som ikke engang forstår begrepet ”menneskerettigheter”, stemmer mot Israel, da er det et tegn på at vi gjør de riktige tingene, mener Lieberman.

Kun USA stemte mot resolusjonen der Israel fordømmes for ”grove brudd på internasjonal lov”, forteller Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart