Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

David Duke, en av USAs fremste rasister og antisemitter, er tydeligvis en inspirasjonskilde for Mads Gilberts legevenner på Gaza-stripen. (Skjermdump fra David Dukes video, innfelt bilde av Duke fra Wikimedia Commons)
David Duke, en av USAs fremste rasister og antisemitter, er tydeligvis en inspirasjonskilde for Mads Gilberts legevenner på Gaza-stripen. (Skjermdump fra David Dukes video, innfelt bilde av Duke fra Wikimedia Commons)

Gilberts medforfattere sprer antisemittisk video av amerikansk nynazist

I juli skrev Mads Gilbert åpent brev på vegne av Gazas befolkning med Paola Manduca og Swee Ang. I august spredte de to legene konspirasjonsteorier om jødisk makt kokt sammen av nynazisten David Duke.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

23. juli publiserte det britiske medisinmagasinet The Lancet et åpent brev skrevet «for befolkningen i Gaza». Hovedforfatterne var listet opp som Paola Manduca, Iain Chalmers, Derek Summerfield, Mads Gilbert og Swee Ang, som skrev på vegne av totalt 24 undertegnede.

Det er tydeligvis ikke bare edel omsorg for sivile på Gaza-stripen som driver alle forfatterne. 14. august videresendte Paola Manduca en e-post fra Swee Ang med emneteksten «CNN Goldman Sachs & the Zio Matrix» til den italienske Google-gruppen «Sempre Contro la Guerra«. E-posten inneholdt en oppfordring fra Ang til å se en film med samme tittel som emneteksten på YouTube-siden til David Duke. Det er NGO Monitor som har avslørt dette i en artikkel 10. september.

Hvem er det Gilberts medforfattere henter inspirasjon fra? David Duke er en tidligere leder av Ku Klux Klan. Senest i 2013 ga en italiensk domstol støtte til en sveitsisk vedtak fra 2009 om utestengelse av Duke fra hele Schengen-områder, fordi han er «sosialt farlig med sine rasistiske og antisemittiske synspunkter», skriver The Independent. David Duke er kanskje Amerikas mest velkjente rasist og antisemitt, skriver Anti-Defamation League.

Hva er det Gilberts medforfattere tror på og oppmuntrer andre til å se? David Duke beskriver den 15 minutters filmen slik: «Denne videoen avslører hvordan den zionistiske maktmatrixen kontrollerer media, politikk og bankvesen og hvordan hver del av denne stammematrixen støtter og beskytter hverandre. (…) En viktig video som viser klart hvordan noen i den jødiske eliten praktiserer rasisme og stammeaktivitet for å fremme sin undertrykkende agenda.»

I videoen blir Gaza framstilt som en «konsentrasjonsleir»  og Israels statsminister Benjamin Netanyahu som «den virkelige terroristen». Hoveddelen av videoen er en røre av gamle og nye løgnaktige konspirasjonsteorier som langt overgår det NRK-journalisten Gro Holm formidlet i korrespondentbrev 26. juli, men som Kringkastingsrådet sterkt kritiserte. Jøder – som Duke for det meste kaller zionister – fremstilles av Duke som «den største trusselen mot menneskers frihet, helse, velvære og moralske verdier.» Zionismene er den største globale trussel, ifølge Duke.

Manduca har også pulisert mange andre e-poster på Google-gruppen med ekstreme og antisemittiske temaer, påpeker NGO Monitor. Hun har spredt påstander om at Israel og amerikanske jøder er parasitter (ja, ordbruken nazistene brukte om jødene) og at Egypts militærdiktater al-Sisi er jøde. 24. august delte hun en artikkel av Gilad Atzmon, hvor han tar til orde for å opprette en «goyim defense league», en forsvarsorganisasjon for ikke-jøder. «Jeg har innsett at motstand mot jødisk politikk og makt er det eneste som kan redde verdensfreden og også jødene,» skrev Atzmon.

Det stanser ikke der. Hun har videreformidlet konspirasjonsteori om terrorangrepet under Boston-maraton og oppmuntring til demonstrasjon fra terrorgruppen PFLP.

Kanskje Gilbert bør tenke seg om før han neste gang setter navnet sitt på brev sammen med disse nynazist-inspirerte damene?

De palestinske lege-kollegene på Shifa-sykehuset har kanskje også sugd til seg inspirasjon fra den tidligere Ku Klux Klan-lederen? De jublet i hvert fall da Hamas avfyrte raketter mot Tel Aviv.

Dessverre er ikke det som David Duke sier noe nytt. Du finner lignende ting – og verre – i Hamas-charteret fra 1988. For 80 år siden fant du det i Der Stürmer.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart