Da radikale islamister forsøkte å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen 31. mai 2010, ble de stanset av israelske spesialsoldater. De norske storavisene ryddet forsidene og rettet bloddryppende anklager mot Israel. (Faksmiler)
Da radikale islamister forsøkte å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen 31. mai 2010, ble de stanset av israelske spesialsoldater. De norske storavisene ryddet forsidene og rettet bloddryppende anklager mot Israel. (Faksmiler)

8 av 10 britiske jøder mener urettferdig dekning av Israel fremmer antisemittisme

82 prosent av britiske jøder mener medias skjeve dekning av Israel driver frem forfølgelse av jøder i Storbritannia. Vil noen norske medier bry seg?

Den britiske organisasjonen Campaign Against Antisemitism har nylig utgitt rapporten The Annual Antisemitism Barometer 2015, som bygger på to meningsmålinger. I den ene målingen, utført av YouGov, er et representativt utvalg på 3.411 voksne briter blitt intervjuet. Her kommer det fram at hele 51 prosent av britiske menn og 39 prosent britiske kvinner mener én eller flere av antisemittiske anklager er sanne. Også i den norske målingen fra HL-senteret i 2012 ble respondentene konfrontert med lignende anklager de skulle ta stilling til.

I den andre målingen, utført av Campaign Against Antisemitism, er 2.230 britiske jøder intervjuet, dette tilsvarer nesten 1 prosent av alle britene i Storbritannia. Her er noen av de mest oppsiktsvekkende resultatene.

Mer enn halvparten av britiske jøder føler antisemittismen i dag minner om antisemittismen på 1930-tallet.

58 prosent tror jøder ikke lenger har noen langsiktig framtid i Europa.

Over halvparten sier de har vært vitne til mer antisemittisme de siste to årene enn de har sett noen gang før.

1 av 4 britiske jøder har vurdert å forlate landet de siste to årene på grunn av økende antisemittisme.

45 prosent føler deres familie er truet av islamistisk ekstremisme.

69 prosent mener det jødiske samfunnet må beskytte seg selv, siden staten ikke gjør nok for å beskytte dem.

63 prosent mener myndighetene lar for mye antisemittisme gå ustraffet.

77 har opplevd at antisemittisme er skjult under dekke av politisk kommentar om Israel.

84 prosent opplever boikott av forretninger som selger israelske produkter som skremming.

82 prosent mener medias skjeve dekning av Israel driver frem forfølgelse av jøder i Storbritannia.

For å se hvordan norske medier dekker Israel urettferdig, se temasiden Mediedekningen, spesielt artiklene med faktasjekk og hovedartiklene Fullstendig ulik oppmerksomhet på israelsk og norsk krigføring skaper jødehat og Slik skapes det falske bildet av Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart