Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Willoch roter det helt til for seg

Skjermdump fra Nrk.no 17. februar 2015.
Skjermdump fra Nrk.no 17. februar 2015.
Stortingspolitiker Erlend Wiborg (FrP) mener Kåre Willoch har bidratt til å fremme jødehat. En faktasjekk viser at Kåre Willoch roter det fullstendig til for seg når han skal prøve å forklare seg.

Tirsdag 17. februar ba Fredrik Solvang, programleder i NRKs radioprogram Dagsnytt Atten om hjelp på Twitter: «Hvem kan si noe klokt og fornuftig om hvor det nye jødehatet blant jihadistene kommer fra, hvordan det spres?».

Stortingspolitiker Erlend Wiborg svarte: «Dette har selvfølgelig mye å gjøre med holdninger hos mange muslimer å gjøre, propaganda på flere utenlandske tv’er etc. Mennesker som Kåre Willoch må også ta sin del av ansvaret.»

Wiborgs svar ble slått opp både hos NRK og VG.

Til NRK påpeker Wiborg at «Kåre Willoch uttalte for en del år siden at nå kunne ikke amerikanerne jobbe for fred i Midtøsten, på grunn av at Obama hadde ansatt en jødisk politiker».

Tidligere statsminister Kåre Willoch avviser at han har bidratt til jødehat, og forklarer seg slik mot Wiborgs anklage.

«Det er en nokså grov feilfremstilling av det jeg sa. Poenget var at de valgte en person til å lede en meglingssituasjon som hadde meldt seg frivillig på Israels side i en krig mot palestinere. Å fremstille dette som om jeg skulle hatt noe generell uvilje mot jøder er fullstendig feilaktig.»

Willoch tar feil. USAs president Barack Obama ansatte ikke Rahm Emanuel som stabssjef i Det hvite hus for å ha en spesiell meklingsjobb, verken i utenrikspolitiske spørsmål generelt, og heller ikke i konflikten mellom Israel og palestinerne spesielt. Ansvarsoppgavene til en stabssjef i Det hvite hus er å følge opp ansatte i administrasjonen og ha hånd om presidentens møteplan og aktiviteter.

Willoch tar enda mer feil. Emanuel har aldri meldt seg frivillig på Israels side i en krig mot palestinerne. I 1991 arbeidet han to uker som sivil hjelper for de israelske forsvarsstyrkene gjennom Sar-El programmet. Han bidro til å reparere bremsesystemer på lastebiler. Dette var under Gulf-krigen, da Israel var under rakettangrep fra Saddam Husseins Irak.

Willochs problem er at sitatet fra 2008 er velkjent. Aftenposten gjenga det slik:

Programleder Hans Wilhelm Steinfeldt spurte Kåre Willoch 30. desember 2008 om han ser noe håp om at USAs påtroppende president, Barack Obama, vil føre en annen politikk overfor Midtøsten. «Det ser ikke lyst ut, for han har jo valgt en stabssjef som er jøde, og det er jo sånn at mange amerikanske velgere ser mye mer på Bibelen enn på dagens virkelighet — og en meningsløst feil fortolkning av Bibelen,» svarte Willoch.

Dersom Kåre Willoch vil vise sin godvilje mot jøder, bør han begynne å være mer presis og korrekt når han snakker om dem. MIFF har påvist at det er en lang rekke fordreininger, faktafeil og anakronismer i det Kåre Willoch sier om Midtøsten. Vi påpeker også flere tilfeller av historieforfalskning og demonisering av Israel og israelske ledere. Det er velkjent at Kåre Willoch lett blir opphisset når hans syn på Israel blir utfordret. Han har bevist at han er feil mann på minnemarkeringer for drepte jøder.

En velinformert kilde i Høyre fortalte MIFF nylig at Kåre Willochs syn på Israel er i ferd med helt å miste fotfeste i partiet. Det er på høy tid!

 

PS! Dersom Solvang og Dagsnytt Atten vil forstå islamistenes jødehat, bør de for eksempel gå tilbake til konferansen for sunni-muslimske topp-teologer i 1968.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart