Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Utbredt antisemittisme på amerikanske studiesteder

Antisionistisk markering på amerikansk universitet. (Foto: AMCHA Initiative)
Antizionistisk markering på amerikansk universitet. (Foto: AMCHA Initiative)
Mer enn halvparten av USAs jødiske studenter har opplevd antisemittisme på sitt studiested, ifølge en fersk undersøkelse.

Undersøkelsen, som dekker studiesteder for høyere utdanning over hele USA, forteller at 54 prosent av alle amerikanske jødiske studenter har vært offer for, eller bevitnet, antisemittiske handlinger i løpet av de seks første månedene av studieåret 2013-2014.

 

Problem over hele nasjonen

Undersøkelsen viser små geografiske variasjoner, noe som tyder på at problemet omfatter hele nasjonen. Den viser at reformerte og konservative jøder opplevde antisemittisme noe oftere enn ortodokse, som tradisjonelt har vært de mest utsatte fordi de er lettere identifiserbare.

Svarene ble samlet inn våren 2014, og forteller dermed om virkelighetsbildet før Gaza-krigen på sommeren, som utløste en mengde antisemittiske reaksjoner over hele verden.

Studentene forteller at de har møtt antisemittisme både i form av tradisjonelle fordommer mot jøder, og i nyere og mer politisert form, preget av antizionisme.

 

Antisemittisme i ulike former

Det studentene har opplevd, dreier seg til en stor grad om uforskammet og nedlatende ordbruk fra medstudenter og i noen grad også fra studentorganisasjoner. Ti prosent har opplevd at fiendtligheten har gitt seg uttrykk gjennom graffiti, plakater, flygeblader, e-poster og poster på sosiale medier, eller at plakater fra jødiske studentorganisasjoner blir revet ned.

Seks prosent sier de har opplevd antisemittisme i form av at fakultetet der de studerer har vist en antijødisk slagside.

Tre prosent sier at studieadministrasjonen har oppført seg diskriminerende eller fordomsfullt mot dem.

 

En liten økning fra 2011

”Den nasjonale befolkningsundersøkelsen blant amerikanske jødiske universitetsstudenter” ble utført at Louis D. Brandeis Center for Human Rights Under Law i Washington, D.C., sammen med Trinity College i Connecticut. Respondentene var 1.157 studenter ved 55 utdanningssteder over hele USA. De ferdig analyserte svarene ble offentliggjort mandag 23. februar.

I 2011 viste en tilsvarende undersøkelse at 51 prosent hadde opplevd eller bevitnet antisemittisme, altså ser det ut til at forholdene har holdt seg på om lag samme nivå de siste årene, skriver Times of Israel.

Her kan du lese hele undersøkelsen.

Bildet øverst i artikkelen viser hvordan israelerne fremstilles som overgripere i en fingert «kontrollstasjon» på University of California. Dette er et av de sedvanlige innslagene under den årlige «Israel Apartheid Week», et antizionistisk arrangement som holdes årlig på universiteter og studiesteder over hele USA og i mange andre land. Apartheid-uken arrangeres også i Norge. Den går av stabelen denne uken på Universitetet i Oslo.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart