Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Jeg vil sørge for langsiktig sikkerhet

John Kasich talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
John Kasich talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Da den republikanske presidentkandidaten John Kasich talte på AIPAC-konferansen, la han fram sine mål om å bekjempe IS, stanse Irans terrornettverk og sørge for langsiktig sikkerhet i Midtøsten.

– Min støtte og vennskap med Israel har vært fast og urokkelig i 35 år, innledet Kasich.

Han er foreløpig den som har lavest oppslutning av de tre republikanerne som kjemper om å bli sitt partis presidentkandidat. Men selv om han ligger et par hestehoder bak Donald Trump og Ted Cruz på målingene, er han fortsatt med i kampen. Hos AIPAC lovet han å ”ikke bare respektere den langvarige arven av en tett relasjon mellom Israel og USA, men å utvide og utvikle relasjonen”.

 

– USA bør trekke seg fra atomavtalen

I likhet med de andre republikanske kandidatene er han negativ til atomavtalen med Iran.

– Jeg har tatt til orde for at USA bør trekke seg fra atomavtalen som reaksjon på den siste tidens rakettprøveskytinger i Iran. Prøveskytingen av raketter er et brudd på ånden i atomavtalen, sa han.

– Verdenssamfunnet bør gjeninnføre sanksjonene mot Iran hvis Iran bryter ett eneste punkt av atomavtalen, fortsatte han.

– I Kasich-administrasjonen blir det ingen flere illusoriske avtaler med selverklærte fiender, lovet han.

 

– Vi skal bekjempe IS

I talen markedsførte Kasich seg selv som den mest erfarne innen utenriks- og forsvarspolitikk blant de aktuelle kandidatene.

– Den første dagen min i det ovale kontoret vil jeg få på plass et solid team som vil sikre langsiktig sikkerhet for dette landet og for våre allierte, som Israel, sa han.

– Vi vil utrettelig jobbe sammen med Israel for å møte Irans regionale aggresjon og finansiering av terrorisme. Vi vil hjelpe til med å stanse våpenforsendelser til Hizbollah. Vi vil bekjempe IS i Syria og Irak. Vi vil hjelpe Israel å avskjære våpenforsendelser og pengeoverføringer fra Iran til Hamas. Vil også bygge videre på Israels nye relasjoner med gulf-landene, som har vokst fram på grunn av den feilslåtte atomavtalen, sa Kasich.

 

Fordømmer antisemittisme og terror

Han uttrykte også sterk motstand til BDS-bevegelsen og andre krefter som vil isolere Israel.

– Kasich-administrasjonen vil fra starten av jobbe for å stanse og eliminere alle former for intoleranse, hat, rasisme og antisemittisme, enten det er innenriks eller internasjonalt, og særlig i internasjonale institusjoner. Jeg fordømmer alle forsøk på å isolere, presse og delegitimere staten israel, sa kandidaten.

Han kommenterte også terrorbølgen som har rammet Israel det siste halve året.

– Dette er et resultat av den kulturen av død som de palestinske lederne har fremmet i over 50 år. Det kan de ikke fortsette med hvis de virkelig vil ha fred med Israel, sa Kasich.

– Det er ikke noe håp om fred før palestinske ledere anerkjenner Israels rett til å eksistere som jødisk stat og at vold er uakseptabelt. I mellomtiden kan vi fremme stabilitet i regionen ved å gi Israel vår fulle støtte. Vi kan sørge for at Israel har det de trenger for å forsvare seg selv med våpen, informasjon, teknologi, politisk solidaritet, og vi kan jobbe i det stille med å tilrettelegge for israelske og palestinske forsøk på å oppnå forsoning. Det er dette som bør forventes av en pålitelig alliert.

Her kan du se hele talen til John Kasich på video.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart