Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Theresa May og Israel

Theresa May fra The Conservative Party er ny statsminister i Storbritannia fra 13. juli 2016. (Foto: Wikimedia Commons)
Theresa May fra The Conservative Party er ny statsminister i Storbritannia fra 13. juli 2016. (Foto: Wikimedia Commons)
Storbritannias nye statsminister er kjent for sin støtte til Israel og det jødiske samfunnet i hjemlandet sitt.

I likhet med sin forgjenger David Cameron, har Theresa May utmerket seg som en venn av Israel og det jødiske folk, skriver Times of Israel.

 

Besøkte Israel i 2014

May var innenriksminister fra 2010 fram til hun onsdag tok over som statsminister. Hun besøkte Israel for første gang i juni 2014, tre måneder etter at Cameron i en tale i Knesset hadde uttrykt sterke støtteerklæringer til Israels kamp for sin sikkerhet. Etter besøket uttalte hun at hun ”gledet seg over å få se med egne øyne det blomstrende partnerskapet mellom Israel og Storbritannia”.

På samme tid som besøket hennes, ble tre israelske tenåringsgutter kidnappet og drept av Hamas, og rakettangrepene fra Gaza tiltok i en slik grad at det måneden etter ble krig mellom Hamas og Israel. Etter besøket uttrykte hun sorg over tenåringsdrapene og hyllest til ”de modige israelske soldatene som har betalt den ypperste prisen for å forsvare Israel i krigstid og mot terrorisme”.

 

”Je Suis Juif”

Etter terrorangrepene i Paris mot satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i november 2015, ble May fotografert mens hun holdt en plakat med teksten ”Je Suis Juif” [”Jeg er jøde”].

Hun har også ved flere anledninger stått opp mot antisemittisme i sitt eget land. Hun har blant annet uttalt:

– Mange jøder i dette landet føler seg sårbare og redde. … Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve at medlemmer av det jødiske samfunnet i Storbritannia skulle si at de frykter å bli værende her i landet. Vi setter pris på det enorme bidraget dere gir. … Uten jødene våre ville ikke Storbritannia være Storbritannia.

I 2014 bemerket hun seg også ved at hun nektet den franske antisemittiske komikeren Dieudonne innreisetillatelse til Storbritannia.

Hun har mange ganger vært taler på arrangementer i det jødiske samfunnet, der hun har snakket varmt om Israel og om de britiske jødenes positive betydning for samfunnet.

Hun har også sørget for å øke de statlige økonomiske bevilgningene til ivaretakelse av sikkerheten ved jødiske institusjoner i landet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu snakket tirsdag med David Cameron. Han takket ham for å ha stått sammen med Israel og for å ha styrket båndet mellom Israel og Storbritannia. Netanyahu har også sendt gratulasjonsbrev til May.

Også den nyutnevnte utenriksministeren Boris Johnson er kjent for å være en tydelig Israel-venn.

– Han er en veldig entusiastisk støttespiller, og hans forhold til Israel går langt tilbake, sier Israels tidligere ambassadør til Storbritannia, Daniel Taub, til Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart