Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Etter terroren i Frankrike

Statsminister Benjamin Netanyahu tenner lys til minne om de fire jødene som ble drept ved en kosher-butikk i Paris fredag 9. januar 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu tenner lys til minne om de fire jødene som ble drept ved en kosher-butikk i Paris fredag 9. januar 2015. (Foto: GPO)
I dag gravlegges fire jøder som fredag ble drept av en jihadist i en kosher-butikk i Paris, etter familienes ønske, i Israel.

I forrige uke ble Frankrike rystet av tre terrorangrepet. Det første var rettet mot folk som arbeider for et satirémagasin, Charlie Hebdo, som gjentatte ganger har trykket stoff som mange muslimer blir «fornærmet» av. 12 mennesker ble drept. Det andre terrorangrepet gjaldt en kosher-butikk, dvs. en butikk som bare selger mat som er tillatt etter de jødiske, religiøse spiselovene. 4 mennesker, alle jøder, ble drept. De hadde altså ikke gjort noe annet «galt» enn å være jøder. Tidligere samme dag hadde terroristen i tillegg drept en politikvinne.

Vi skal nå ta litt forskjellig stoff fra israelske medier om dette.

 

Protest mot drap på journalister, lite mot drap på jøder

Elliot Abrams skriver på Israel Hayom at den store marsjen i Frankrike i protest mot terroren forteller at Frankrike nekter å få sin ytringsfrihet knust, ikke minst sin rett til å kritisere islam [slik som man kritiserer andre religioner, politikk m.m.]

Men det hadde vært fint å se noen flere «Je suis Juif» (jeg er jøde) i tillegg til «Je suis Charlie». Jøder har vært drept, bare fordi de var jøder, tidligere også i Frankrike. Aldri har det vært noen million-marsj.

[Du kan jo legge merke til i Norge hvor mye av protestene og støtteerklæringene som retter seg mot jødene, de eneste som blir angrepet som folk uavhengig av hva de har gjort og mener.]

 

Begraves i Israel

Når tilværelsen for jødene er truet der de bor, og ofte har bodd i århundrer, er det ikke lenger den svarte fortvilelsen som griper dem. For i motsetning til før 2. verdenskrig og tidligere forfølgelser har de nå et sted å dra til, at sted som alltid tar imot dem. Israel er nødhavnen for alle verdens jøder. Det kan nok ventes at ganske mange forlater Frankrike og andre europeiske land for å flytte til Israel.

Som et tegn på den dype forbindelsen de kjenner med Israel, ikke minst i forfølgelsestider, skal alle de fire ofrene for terroren mot kosher-butikken begraves i Israel etter deres families ønsker. Det er ventet at statsminister Netanyahu vil tale ved graven.

 

Fra arabiske land

En av de drepte jødene, Yoav Hattab (21), var sønn av sjefsrabbineren i Tunisia. De fleste av Frankrikes 5-600.000 jøder har bakgrunn i Nord-Afrika. Det var trusler, diskriminering og vold som fikk dem til dra fra de arabiske landene. Og det er samme grunn når nå mange av dem vil dra videre til Israel.

Vi legger merke til at det først og fremst er muslimske grupper som gjør livet uutholdelig for jødene i Europa også. Man skulle tro at de ville skjems litt over å ha fordrevet jødene fra de muslimske landene. Men nei, det er på’an igjen. Mange muslimer godtar ikke jøder i Israel, ikke i sine egne land og ikke i Europa. Konklusjonen må jo da være skorsteinen: Jødene har ikke noe sted i verden hvor de skal få leve i fred, frihet og verdighet. Det er derfor bare en logisk konklusjon når de lærer at en dag skal muslimene drepe alle verdens jøder.

 

Al Jazeeras dekning

Interne e-poster i den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera, som har base i Qatar, viser at noen der ikke er så negative til terror-aksjonen mot Charlie Hebdo. Salah-Aldeen Khadr, redaktør og produsent, rådet sine folk til å spørre om terroren virkelig var et angrep på ytringsfriheten og europeiske verdier, om ikke «jeg er Charlie» er et slagord som sprer fiendskap. Å forlange [slik magasinets folk anses for å ha gjort] på en rett til å være ubehagelig og offensiv [mot muslimer], er barnslig».

Det kom så en debatt hvor vestlige medarbeidere forsvarte friheten og arabiske medarbeidere mente at «å fornærme [muslimer] er ikke journalisme».

– Fortsetter man å fornærme 1,5 milliarder mennesker, vil det bli vold. For blant så mange mennesker vil det alltid være noen som ikke følger lovene eller vet om ytringsfrihet.

Det finner altså medarbeidere i Al Jazeera rimelig.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart