Søk
Muslimsk menighetsforstander og daværende Høyre-politiker Iftikhar Mahmood delte denne antisemittiske posten på sin Facebook-profil. Han skal ha delt poster med lignende innhold flere ganger tidligere. (Foto: Skjermdump)
Muslimsk menighetsforstander og daværende Høyre-politiker Iftikhar Mahmood delte denne antisemittiske posten på sin Facebook-profil. Han skal ha delt poster med lignende innhold flere ganger tidligere. (Foto: Skjermdump)

– Ikke forenlig med Høyres verdier

Etter at det ble kjent at lokalpolitikeren Iftikhar Mahmood hadde postet antisemittisk innhold på sin Facebook-side, er han ikke lenger medlem av partiet Høyre.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tirsdag 19. juli skrev VG at Høyre-politiker i Oslo og forstander i Søndre Nordstrand muslimske senter, Iftikhar Mahmood, hadde lagt ut en Facebook-oppdatering som indikerte at Israel hadde ansvaret for Nice-angrepet.

Han linket til den åpent antisemittiske nettsiden ”The Ugly Truth”, som har lansert en konspirasjonsteori om at Israel, og ikke Den islamske staten, hadde ansvaret for terrorangrepet der 84 mennesker ble påkjørt og drept på den franske nasjonaldagen 14. juli.

– Jeg gjorde en veldig dårlig bakgrunnssjekk, og det var fullstendig feil av meg å legge ut det innlegget, svarte Mahmood da VG tok kontakt med ham angående posten.

Han omtaler seg selv som veldig korttenkt da han la ut innlegget, og at han burde ha sett nøyere etter hva som lå bak, skriver avisen. Innlegget ble slettet fra Mahmoods Facebook-profil kort tid etter at VG tok kontakt med ham.

– Bloggen det er lenket til representerer helt forkastelige holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og menneskesyn. Saken vil bli håndtert internt, uttalte leder for Oslo Høyre, Nikolai Astrup, til VG.

 

– Representerer ikke lenger Høyre

To dager senere opplyser Astrup på Oslo Høyres nettside at Mahmood ikke lenger representerer partiet. Han skriver:

”De siste dagene har det kommet frem at Iftikhar Mahmood, som er Høyre tredje vararepresentant til bydelsutvalget i Søndre Nordstrand, ved flere anledninger har publisert lenker og bilder på sin Facebook-side som er sterk konspiratoriske og antisemittiske.

Bloggen og bildene som det lenkes til representerer holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og verdisyn.

Mahmood har nå beklaget delingen av dette materialet, erkjent at dette var ubetenksomt og har understreket at postingen er nå fjernet fra hans Facebook-side da den ikke er representativ for hans holdninger og menneskesyn. Han har samtidig selv valgt å melde seg ut av partiet og vil derfor ikke representere Høyre i noen sammenhenger fremover.

Jeg er glad for at Iftikhar Mahmood har beklaget postingene og at han også har beklaget disse postingene til Israels ambassadør.”

Mahmood var tredje vararepresentant til bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Hans politiske verv er avsluttet, men han er fortsatt forstander i den muslimske menigheten Søndre Nordstrand muslimske senter.

 

Møtte ambassadøren

Da Iftikhar Mahmood beklaget overfor Israels ambassadør Raphael Schutz på ambassadørens Facebook-side, ba han samtidig om et møte med ham. Schutz aksepterte forespørselen og tok imot Mahmood på ambassaden. Etter møtet skrev Mahmood på Facebook at han ”lærte mye om interne forhold i Israel”. ”Det skal være helt klart at jeg tar fullstendig avstand fra enhver form for hatideologi enten det være seg rasisme, antisemittisme eller islamofobi. Men jeg har også tatt et oppgjør med min måte å uttrykke meg på og hvilke kilder jeg bruker”, skrev han.

Mahmood bekrefter overfor VG at han ble bedt av partiet om å trekke seg fra tillitsvervene sine.

– Partiet sa at jeg kunne si ifra meg alle vervene, men etter å ha tatt en runde med meg selv valgte jeg å trekke meg fra partiet i sin helhet. Det er kanskje det beste for både meg og partiet. Jeg har noen kjernesaker på lokalt plan, og utdanning som Høyre støtter, men nasjonalt er jeg kanskje mer enig med andre partier, sier han.

 

MIFF vil si takk til Oslo Høyre for at dere tok så tydelig avstand fra slik antisemittisme og anti-israelske konspirasjonsteorier som Mahmoods innlegg representerte.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart