Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Ikke forenlig med Høyres verdier

Muslimsk menighetsforstander og daværende Høyre-politiker Iftikhar Mahmood delte denne antisemittiske posten på sin Facebook-profil. Han skal ha delt poster med lignende innhold flere ganger tidligere. (Foto: Skjermdump)
Muslimsk menighetsforstander og daværende Høyre-politiker Iftikhar Mahmood delte denne antisemittiske posten på sin Facebook-profil. Han skal ha delt poster med lignende innhold flere ganger tidligere. (Foto: Skjermdump)
Etter at det ble kjent at lokalpolitikeren Iftikhar Mahmood hadde postet antisemittisk innhold på sin Facebook-side, er han ikke lenger medlem av partiet Høyre.

Tirsdag 19. juli skrev VG at Høyre-politiker i Oslo og forstander i Søndre Nordstrand muslimske senter, Iftikhar Mahmood, hadde lagt ut en Facebook-oppdatering som indikerte at Israel hadde ansvaret for Nice-angrepet.

Han linket til den åpent antisemittiske nettsiden ”The Ugly Truth”, som har lansert en konspirasjonsteori om at Israel, og ikke Den islamske staten, hadde ansvaret for terrorangrepet der 84 mennesker ble påkjørt og drept på den franske nasjonaldagen 14. juli.

– Jeg gjorde en veldig dårlig bakgrunnssjekk, og det var fullstendig feil av meg å legge ut det innlegget, svarte Mahmood da VG tok kontakt med ham angående posten.

Han omtaler seg selv som veldig korttenkt da han la ut innlegget, og at han burde ha sett nøyere etter hva som lå bak, skriver avisen. Innlegget ble slettet fra Mahmoods Facebook-profil kort tid etter at VG tok kontakt med ham.

– Bloggen det er lenket til representerer helt forkastelige holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og menneskesyn. Saken vil bli håndtert internt, uttalte leder for Oslo Høyre, Nikolai Astrup, til VG.

 

– Representerer ikke lenger Høyre

To dager senere opplyser Astrup på Oslo Høyres nettside at Mahmood ikke lenger representerer partiet. Han skriver:

”De siste dagene har det kommet frem at Iftikhar Mahmood, som er Høyre tredje vararepresentant til bydelsutvalget i Søndre Nordstrand, ved flere anledninger har publisert lenker og bilder på sin Facebook-side som er sterk konspiratoriske og antisemittiske.

Bloggen og bildene som det lenkes til representerer holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og verdisyn.

Mahmood har nå beklaget delingen av dette materialet, erkjent at dette var ubetenksomt og har understreket at postingen er nå fjernet fra hans Facebook-side da den ikke er representativ for hans holdninger og menneskesyn. Han har samtidig selv valgt å melde seg ut av partiet og vil derfor ikke representere Høyre i noen sammenhenger fremover.

Jeg er glad for at Iftikhar Mahmood har beklaget postingene og at han også har beklaget disse postingene til Israels ambassadør.”

Mahmood var tredje vararepresentant til bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Hans politiske verv er avsluttet, men han er fortsatt forstander i den muslimske menigheten Søndre Nordstrand muslimske senter.

 

Møtte ambassadøren

Da Iftikhar Mahmood beklaget overfor Israels ambassadør Raphael Schutz på ambassadørens Facebook-side, ba han samtidig om et møte med ham. Schutz aksepterte forespørselen og tok imot Mahmood på ambassaden. Etter møtet skrev Mahmood på Facebook at han ”lærte mye om interne forhold i Israel”. ”Det skal være helt klart at jeg tar fullstendig avstand fra enhver form for hatideologi enten det være seg rasisme, antisemittisme eller islamofobi. Men jeg har også tatt et oppgjør med min måte å uttrykke meg på og hvilke kilder jeg bruker”, skrev han.

Mahmood bekrefter overfor VG at han ble bedt av partiet om å trekke seg fra tillitsvervene sine.

– Partiet sa at jeg kunne si ifra meg alle vervene, men etter å ha tatt en runde med meg selv valgte jeg å trekke meg fra partiet i sin helhet. Det er kanskje det beste for både meg og partiet. Jeg har noen kjernesaker på lokalt plan, og utdanning som Høyre støtter, men nasjonalt er jeg kanskje mer enig med andre partier, sier han.

 

MIFF vil si takk til Oslo Høyre for at dere tok så tydelig avstand fra slik antisemittisme og anti-israelske konspirasjonsteorier som Mahmoods innlegg representerte.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart