Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Så lenge det finnes folk som vil kjøre over jøder, er Israel strengt nødvendig

Skjermdump fra «Den norske islamisten» sendt på NRK Brennpunkt 5. april 2017.
Skjermdump fra «Den norske islamisten» sendt på NRK Brennpunkt 5. april 2017.
Skremmende bilder i NRK Brennpunkts dokumentar «Den norske islamisten».

Hva betyr det å støtte Israel? Hvorfor støtte Israel?

Du kan svare langs religiøse linjer. Det gjør ikke MIFF.

Du kan svare på mange måter. Du bør støtte Israel fordi landet har blitt en løsning på et stort problem, har gitt det jødiske folk nytt håp etter deres største tragedie, står overfor de samme fiender som Norge eller gir et stort positivt bidrag til verden. Det er utallige andre grunner.

Kanskje fremfor alt bør du støtte Israel fordi hatet som skapte Holocaust, fortsatt lever.

Det lever i Norge – i alle avkroker av det norske samfunnet. Mest antisemittisme er det blant personer med sterkest engasjement for palestinerne.

Du kunne også se jødehatet i et lite glimt i dokumentaren «Den norske islamisten» sendt på NRK Brennpunkt 5. april.

Islamisten Ubaydullah Hussain var på besøk hos islamister i London 13. juni 2014. De kjørte gjennom en bydel hvor det bor mange jøder. «Bare kjør!» lød oppfordringen fra en av passasjerene da tre jødiske menn gikk like foran bilen på fotgjengerovergangen. Den som sa det, lot seg ikke en gang skremme av at filmskaperens kamera rullet.

Siden den gang er Europa blitt rammet av en lang rekke terrorangrep med kjøretøyer. I Israel er jøder rammet av angrep både før og siden. Senest 6. april, dagen etter NRK Brennpunkts visning, ble en israeler drept i et bilangrep.

Det kjennes betryggende at Hussain er blitt dømt til ni års fengsel. Men han er ikke alene. Og da tenker jeg ikke bare på hans islamistbrødre. Det vakte stor oppstandelse da Hussain i 2012 uttrykte støtte til skyteangrepet mot synagogen i Oslo. Det fikk adskillig mindre oppmerksomhet da fire prosent av det norske folk noen måneder tidligere sa at «slike handlinger kan forsvares, når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne». I tillegg sa tre prosent at «ingen kom til skade, så dette er ikke noe å ta på vei for». Norske muslimer var ikke representert i undersøkelsen.

Så lenge det finnes folk som sier «Bare kjør!» over jøder og andre mennesker, er det viktig at Israel består og kan forsvare sine innbyggere. Så lenge det finnes folk som sier «Bare skyt mot jødiske gudshus, det er ingenting å ta på vei for!», vitner det om at grunnlaget for Israel ikke er borte.

Så lenge hatet som skapte Holocaust lever, er det behov for organisasjoner som MIFF.

PS! Israel ble nevnt bare en gang i dokumentarfilmen. En journalist spør en islamist hva han synes om terrorangrepene til Omar Abdel Hamid El-Hussein i Danmark. «Da må jeg spørre deg. Hva syns dere om det som skjer i Israel?» Journalisten skulle hatt kunnskap til å svare: «Det er fundamentalt annerledes, det er Israels fiender som angriper ytringsfriheten og dreper jødiske vakter.» Dette svaret kom aldri.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF nå. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart