Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

FNs generalsekretær innrømmer at de blir utnyttet av Hamas på Gazastripen

FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
Antonio Guterres sier også at det er antisemittisme å fornekte Israels rett til å eksistere.

I et møte med representanter for Simon Wiesenthal-senteret skal FNs generalsekretær, Antonio Guterres, ha sagt at det er antisemittisk å fornekte Israels rett til å eksistere. Guterres skal også ha sagt at han avviser kampanjer for å fjerne jødisk tilknyting til Det hellige land. «Historien må respekteres. Jerusalem er en hellig by for tre religioner», sa FN-sjefen, ifølge en pressemelding fra senteret.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) har ved flere anledninger den siste tiden vedtatt resolusjoner som ignorer jødenes forbindelser til Jerusalem. Generalsekretæren har også tidligere gått hardt ut mot slike handlinger fra organisasjoner under den store FN-paraplyen.

I tillegg til å diskutere jødiske bånd til Jerusalem skal Guterres og lederne for den jødiske menneskerettighetsgruppen også ha diskutert andre problemstillinger, som hvordan man kan oppnå fred i Midtøsten, global terrorisme, FNs rolle i bekjempelse av antisemittisme i Europa og enkelte FN-organers partiskhet mot Israel.

Rabbiner Marvin Hier, grunnlegger av senteret, sa at terrorgruppen Hamas med sine ønsker om å utslette Israel, er et stort hinder på veien til fred. FNs generalsekretær skal ha innrømmet at FN til en viss grad har blitt unyttet av Hamas og uttrykte «en sterk forpliktelse til å ikke la UNRWA bli et instrument» for terrorgruppen. Guterres skal ha innrømmet at Hamas hadde lykkes med å utnytte FN på Gazastripen.

Det er tidligere avdekket at Hamas har brukt UNRWA-skoler til å lagre våpen, ansatte har tilknytning til terrororganisasjonen og skolebøker lærer barn å hate.

– Vi er dypt imponert over interessen generalsekretær Guttteres har for spørsmål som berører den jødiske verden. Vi støtter generalsekretærens arbeid for å sikre at alle FNs medlemsland, også den jødiske staten, blir behandlet likeverdige, sier Hier.

Søndag trakk FN støtten til et palestinsk ungdomssenter, etter at det ble kjent at senteret var oppkalt etter den palestinske terroristen Dalah Mughrabi.

– Glorifisering av terror eller gjerningspersonene bak heslige terrorhandlinger er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. FN har gjentatte ganger krevd en slutt på oppvigleri til vold og hat ettersom det er til hinder for fred, uttalte FN-sjefen.

Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (i midten). (Foto: SWC)
Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (Foto: SWC)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart