FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)

FNs generalsekretær innrømmer at de blir utnyttet av Hamas på Gazastripen

Antonio Guterres sier også at det er antisemittisme å fornekte Israels rett til å eksistere.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I et møte med representanter for Simon Wiesenthal-senteret skal FNs generalsekretær, Antonio Guterres, ha sagt at det er antisemittisk å fornekte Israels rett til å eksistere. Guterres skal også ha sagt at han avviser kampanjer for å fjerne jødisk tilknyting til Det hellige land. «Historien må respekteres. Jerusalem er en hellig by for tre religioner», sa FN-sjefen, ifølge en pressemelding fra senteret.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) har ved flere anledninger den siste tiden vedtatt resolusjoner som ignorer jødenes forbindelser til Jerusalem. Generalsekretæren har også tidligere gått hardt ut mot slike handlinger fra organisasjoner under den store FN-paraplyen.

I tillegg til å diskutere jødiske bånd til Jerusalem skal Guterres og lederne for den jødiske menneskerettighetsgruppen også ha diskutert andre problemstillinger, som hvordan man kan oppnå fred i Midtøsten, global terrorisme, FNs rolle i bekjempelse av antisemittisme i Europa og enkelte FN-organers partiskhet mot Israel.

Rabbiner Marvin Hier, grunnlegger av senteret, sa at terrorgruppen Hamas med sine ønsker om å utslette Israel, er et stort hinder på veien til fred. FNs generalsekretær skal ha innrømmet at FN til en viss grad har blitt unyttet av Hamas og uttrykte «en sterk forpliktelse til å ikke la UNRWA bli et instrument» for terrorgruppen. Guterres skal ha innrømmet at Hamas hadde lykkes med å utnytte FN på Gazastripen.

Det er tidligere avdekket at Hamas har brukt UNRWA-skoler til å lagre våpen, ansatte har tilknytning til terrororganisasjonen og skolebøker lærer barn å hate.

– Vi er dypt imponert over interessen generalsekretær Guttteres har for spørsmål som berører den jødiske verden. Vi støtter generalsekretærens arbeid for å sikre at alle FNs medlemsland, også den jødiske staten, blir behandlet likeverdige, sier Hier.

Søndag trakk FN støtten til et palestinsk ungdomssenter, etter at det ble kjent at senteret var oppkalt etter den palestinske terroristen Dalah Mughrabi.

– Glorifisering av terror eller gjerningspersonene bak heslige terrorhandlinger er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. FN har gjentatte ganger krevd en slutt på oppvigleri til vold og hat ettersom det er til hinder for fred, uttalte FN-sjefen.

Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (i midten). (Foto: SWC)
Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (Foto: SWC)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart