Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Dere er jøder, dere har penger»

Det antisemittiske angrepet skjedde i den franske forstaden Livry-Gargan. (Foto: Wikipedia)
Det antisemittiske angrepet skjedde i den franske forstaden Livry-Gargan. (Foto: Wikipedia)
Jødisk familie ble utsatt for et grovt antisemittisk angrep i sitt eget hjem i Frankrike.

Tre medlemmer av en framstående fransk jødisk familie ble torsdag 7. september kidnappet, bundet fast, ranet og brutalt banket opp i sitt eget hjem i forstaden Livry-Gargan utenfor Paris. Hendelsen ble offentliggjort søndag, skriver Times of Israel.

Ifølge organisasjonen National Bureau for Vigilance against Anti-Semitism (BNVCA) skal tre personer ha brutt seg inn i huset til 78 år gamle Roger Pinto, som er leder for en gruppe sefardiske jøder, ved å skjære seg gjennom et gitter foran vinduet. Inntrengerne skal ha bundet fast sønnen og holdt fast og banket konen hans.

Det var først fredag morgen, flere timer senere, at Pinto diskret klarte å få kontakt med politiet, slik at inntrengerne måtte rømme. Ifølge BNVCA skal angriperne ha sagt «dere er jøder, dere har penger» til ofrene da de brøt seg inn i huset.

Gjerningsmennene skal ha vært mørkhudene menn i 20-30-årene og skal ha fått med seg smykker, kontanter og kredittkort. Pintos-familien ble tatt med til sykehus for behandling etter angrepet. De skal ha være svært traumatisert av hendelsen.

BNVCA sier angrepet helt åpenbart er antisemittisk og planlagt og sier familien ble «truet med døden» og «brutalt banket opp». Også CRIF, en samling av franske jødiske organisasjoner, fordømmer det brutale angrepet.

– Denne motbydelige handlingen er et bevis, hvis noen trengte det, på at jødene i Frankrike er ekstra sårbare i gatene, og enda mer urovekkende, i sine egne hjem, forteller Francis Kalifat, president i CRIF, i en uttalelse fra organisasjonen.

Tidligere i år ble Sarah Halimi, en 65 år gammel ortodoks jøde, drept sitt eget hjem i Paris en av muslimsk nabo. Myndighetene valgte å ikke anklage gjerningsmannen for antisemittisme, noe som utløste voldsom fordømmelse fra det jødiske miljøet.

De siste årene har det vært flere hendelser hvor kriminelle har valgt jøder som ofre, tilsynelatende i troen på at de har penger.

Mange franske jøder mener drapet på den jøden Ilan Halimi i 2006 var det vendepunkt i framveksten av vold mot jøder i Frankrike og Belgia. Drapet på Halimi skjedde i en periode hvor det var økende antisemittiske angrep i Frankrike i forbindelse med Israels militære operasjoner mot Hamas. Halimi ble torturert og drept av en gjeng som gikk målrettet etter jødiske ofre. Siden 2012 har 12 personer blitt drept i jihadiske terrorangrep mot jødiske mål i nabolandene Frankrike og Belgia.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart