Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vil forby diskriminerende flyselskap

En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
Parlamentet i tysk delstat vil at Kuwait Airlines utestenges fra Tyskland.

Parlamentet i den tyske delstaten Hessen har vedtatt en resolusjon som ber landets myndigheter om å forby Kuwait Airlines i å operere i Tyskland, så lenge selskapet diskriminerer israelske borgere, skriver Times of Israel.

– Denne resolusjonen er et klart signal mot antisemittisme og anti-israelsk politikk, sier leder av parlamentet, Michael Boddenberg, fra partiet CDU.

Kravet kommer etter at en israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, ble nektet å fly med selskapet fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Flyselskapet unnskyldte seg med at Kuwait boikotter Israel og at de risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere.

En tysk domstol vekket oppsikt da den slo fast at diskrimineringen er tillatt.

Domstolens avgjørelse har skapt reaksjoner både i og utenfor Tyskland, og er årsaken til at det tyske parlamentet i Hessen nå vil at den tyske staten nekter Kuwait Airlines i å lette og lande i landet – fram til de endrer praksis.

– Å ha en slik praksis strider mot prinsippene ved et et åpent samfunn og er ikke bare en anti-israelsk politikk, men også helt klart antisemittisk, står det i resolusjonen, som ble enstemmig vedtatt av parlamentet i Hessen.

Delstaten Hessen har over seks millioner innbyggere. Regionens største og viktigste by er Frankfurt, som har vedtatt en lov som forbyr Israel-boikott.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart