Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Det israelske Arbeiderpartiet kutter alle forbindelser til den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn

Mener den britiske Arbeiderparti-lederen sprer antisemittisme og Israel-hat.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske Arbeiderpartiet sier de har kuttet alle bånd til den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn. De mener han er fiendtlig innstilt til det jødiske samfunnet og at han tillater antisemittisk utsagn og handlinger fra partiets tjenestemenn, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

Det var Avi Gabbay, leder av det israelske Arbeiderpartiet, som informerte lederen av det britiske søsterpartiet gjennom et brev. Den innstilte kontakten gjelder bare Corbyns kontor og ikke det britiske Arbeiderpartiet som helhet.

– Det er mitt ansvar å erkjenne den fiendtligheten du har vist mot det jødiske samfunnet og de antisemittiske uttalelsene og handlingene som har vært tillatt under din ledelse av det britiske Arbeiderpartiet, skriver Gabbay.

Han kritiserer også Corbyn for å være alt for kritisk mot Israel.

– I tillegg til dette har du vist et svært offentlig hat mot politikken til staten Israels regjering. Mange av sakene handler om sikkerheten til våre borgere og handlingene til våre soldater – det er en politikk hvor opposisjonen og koalisjonen i Israel er helt på linje, skriver han videre.

Det israelske og britiske Arbeiderpartiet har historisk hatt et svært godt og tett forhold. Dette påpeker også Gabbay på i brevet sitt. Men den israelske Arbeiderparti-lederen skriver at han ikke hadde noe annet valg enn å stoppe alt formelle forbindelser til den britiske opposisjonslederen.

Corbyn er anklaget for å ikke ta et ordentlig oppgjør med antisemittisme i sitt eget parti. Det er også stilt spørsmål ved hans egne forbindelser til kjente antisemitter, tidligere kommentarer om Israel og forbindelser til foreninger som er svært anti-israelske.

Jødiske ledere i Storbritannia har tatt et kraftig oppgjør med Corbyn.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart