Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske fotballsupportere trakassert

En israelsk fotballsupporter ble trakassert av en gruppe tunisiske fotballsupportere i Moskva under fotball-VM. (Foto: Skjermdump Facebook)
En israelsk fotballsupporter ble trakassert av en gruppe tunisiske fotballsupportere under fotball-VM i Russland i 2018.
En person med israelsk flagg ble omringet og trakassert i sentrum av Moskva.

Israelere som vifter med israelske flagg på kampene i fotball-VM i Russland har vært utsatt for trusler, vold og trakassering, skriver Times of Israel.

En mann som gikk med det israelske flagget over skuldrene ble filmet mens han ble jaget rundt på Den røde plass i Moskva av menn som ropte «Palestina» etter ham. Flere av dem som trakasserer ham bærer på tunisiske flagg. Israeleren gikk også med det jødiske hodeplagget kippa.

Israeleren og en annen mann fortsetter i videoen med å bare gå videre mens et stadig økende antall personer fortsetter å trakassere dem. Mennene roper «Israel er en hore», «kom dere vekk» og «dra til hel….» på arabisk.

På en Facebook-side for tunisiske fotballfans, med over 138.000 følgere, blir trakasseringen av de israelske supporterne hyllet og støttet.

Selv om ikke Israel er med i verdensmesterskapet, er det mange israelske fans som har tatt turen til Russland for å se kamper. Mange har tatt med seg israelske flagg. Flere av dem skal ha blitt utsatt for trakassering og trusler.

Heldigvis har ikke alle hatt dårlige opplevelser i Russland. For over 30 funksjonshemmede barn ble VM i Russland en opplevelse for livet.

Israels rikeste mann spanderte VM-tur på funksjonshemmede barn


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart