Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk programvare oppdager antisemittisme i sosiale medier

Et nytt og unikt verktøy utviklet i Israel oppdager jødehat på Facebook og Twitter.

Det nye verktøyet for å bekjempe jødehat har fått navnet Antisemitism Cyber Monitoring System (ACMS) og ble avduket 25. januar 2018, to dager før den internasjonale Holocaust-dagen, av Israels utdannings- og diasporaminister Naftali Bennett.

«Diaspora» betyr de jødiske samfunnene utenfor Israel.

– Sollys er det beste desinfeksjonsmiddelet. Fra i dag av må enhver antisemitt på internett være klar over at han kommer til å bli avslørt. Hatet han sprer vil bli sett og han vil bli holdt ansvarlig, sa Bennett da han lanserte det nye systemet, ifølge Times of Israel.

ACMS er utviklet av Diasporadepartementet i samarbeid med Forsvarsdepartementet. Systemet er i stand til å lage kart og analyserer i sanntid av antisemittiske innlegg og kommentarer skrevet på Facebook og Twitter på engelsk, fransk, tysk og arabisk.

– Det er på tide å plassere et speil foran dem som hater oss og avsløre det stygge ansiktet til den moderne antisemittismen, fortsatte Bennett.

Utdanningsminister Naftali Bennett. (Skjermdump fra video fra Israel Video Network)
Utdanningsminister Naftali Bennett. (Skjermdump fra video fra Israel Video Network)

Ifølge departementet kan ACMS spore antisemittiske innlegg og kommentarer i sosiale medier, finne ut hvor ofte de har blitt delt, hvem som deler, og hvilke byer og land som produserer mest antisemittisk innhold.

Systemet bruker arbeidsdefinisjonen på antisemittisme utarbeidet av The Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) når det søker gjennom sosiale medier.

I starten vil det som publiseres på Facebook og Twitter på engelsk, arabisk, fransk og tysk bli sjekket. Senere kan det bli aktuelt å utvide systemet til andre plattformer og språk.

I tillegg til selve systemet vil departementet også bemanne et såkalt «krigsrom» for å gjennomføre analyser og rapportere det antisemittiske innholdet til politi og forskjellige selskap slik at det blir fjernet.

I løpet av en testperiode på én måned fant systemet totalt 409.000 antisemittiske innlegg og kommentarer skrevet av 30.000 personer.

De mest antisemittiske byene i verden er Santiago i Chile, Dnipro i Ukraina og București i Romania.

Byene i vestlige land med størst antall antisemittiske innlegg og kommentarer i sosiale medier er Paris og London, ifølge det israelske diasporadepartementet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart