Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Macron: – Antisionisme er en moderne form for antisemittisme

Den franske presidenten Emmanuel Macron er sjokkert over antisemittismen i landet sitt. Nå tar han grep. (Foto: EU-parlamentet)
Den franske presidenten Emmanuel Macron er sjokkert over antisemittismen i landet sitt. (Foto: EU-parlamentet)
Den franske presidenten er bekymret over antisemittismen i landet sitt.

Den franske regjeringen vil vedta en internasjonal definisjon på antisemittisme og foreslå en lov som skal redusere hatprat på internett, sier den franske presidenten Emmanuel Macron. Han understreker også at antisionisme, å være imot staten Israel, er en form for antisemittisme.

Uttalelsene fra Macron kom under en årlig middag med franske jødiske organisasjoner. Macron pekte også på at Frankrike og andre deler av Europa har sett en «oppblomstring av antisemittisme de siste årene som er uten sidestykke siden 2. verdenskrig», skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Den franske presidenten sa videre at å ta i bruk definisjonen på antisemittisme, utarbeidet av International Holocaust Remembrance Alliance, ville hjelpe politiet, dommeren og lærere i deres daglige arbeid.

Formuleringene fra 2016 sier blant annet at «benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk» er eksempler på antisemittisme. Macron er enig.

– Antisionisme er en av de moderne formene for antisemittisme. Det er hat til jøder som ligger bak fornektelsen av Israels rett til å eksistere, sier han.

Macron erkjente også at mye av jødehatet kom fra «radikal islamisme», som er en utbredt ideologi i Frankrikes mange multietniske og fattige nabolag.

De siste årene har det vært en kraftig økning i rapporterte antisemittiske handlinger i Frankrike. Nylig ble 90 jødiske graver vandalisert og tagget med hakekors og antisemittisk slagord. Det bor rundt en halv million jøder i Frankrike. Bare Israel og USA har en større jødisk befolkning.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart