Rabbiner Jonathan Sacks viser i videoen hvordan antisemittismen har utviklet seg gjennom historien. (Foto: YouTube)

Er antisionisme den nye antisemittismen?

Antisionismen er like giftig som den gamle antisemittismen, sier Jonathan Sacks.

Den britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks har produsert en video hvor han snakker om forbindelsen mellom jødedommen og Israel. I videoen viser Sacks hvordan antisemittismen har utviklet seg gjennom historien. I middelalderen var jøder hatet for sin religion, på 1800- og 1900-tallet var de hatet for sin etnisitet og i dag er de hatet for sin nasjonalstat – Israel.

– Antisionisme, å nekte jøders rett til sitt eneste kollektive hjem, ved feilaktig fremstilling av jødedommen, er den nye antisemittismen. Den er like giftig og farlig som den gamle antisemittismen, sier Sacks i videoen.

Se kan du se hele presentasjonen hans:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart