Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelere overfalt av arabere i Polen

En gruppe med israelske utvekslingsstudenter ble overfalt av en gjeng med arabere i Polen. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Gjerningspersonene skal ha ropt «fritt Palestina» før de gikk til angrep.

En gruppe israelske studenter som studerer i Polen ble lørdag 7. september overfalt av en gjeng med arabere i den polske hovedstaden Warszawa. To av israelerne endte på sykehus. En fikk nesen brukket, skriver Jerusalem Post.

Israelerne, som er utvekslingsstudenter fra universitet i Rishon Lezion, var på vei hjem fra en nattklubb da de ble oppsøkt av en gjeng som lurte på om de var israelere. Gjengen, som identifiserte seg som arabere fra Qatar, skal ha begynt å rope «fritt Palestina», «fritt Gaza» og «til helvete med Israel» til de israelske studentene. Da de bekreftet at de var fra Israel ble de overfalt.

Slik så israelske Yotam Kashpizky ut etter at han og flere venner ble overfalt av en gjeng med arabere. (Foto: Privat)

Yotam Kashpizky ble slått i ansiktet og besvimte. Han tror gjerningsmennene brukte knokejern, et våpen beregnet for slag, på grunn av de store skadene han ble påført i ansiktet. Bilder som ble publisert av broren på Facebook viser at Kashpizky har blodig ansikt og nese, og et lukket øye.

Voldsofferet kaller angrepet en «terrorhendelse basert på nasjonalistiske motiver». Han er svært kritisk til både tilfeldige forbipasserende og vaktene utenfor nattklubben, som angivelig ikke gjorde noe for å hjelpe israelerne.

Angrepet er anmeldt og saken etterforskes nå av det polske politiet. Kashpizky sier han vil reise hjem igjen til Israel etter overfallet. Det polske utenriksdepartementet har fordømt overfallet på de israelske studentene.

https://www.facebook.com/barak.kashpizky/posts/2994518973923055

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart