Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En gruppe med israelske utvekslingsstudenter ble overfalt av en gjeng med arabere i Polen. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)

Israelere overfalt av arabere i Polen

Gjerningspersonene skal ha ropt «fritt Palestina» før de gikk til angrep.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En gruppe israelske studenter som studerer i Polen ble lørdag 7. september overfalt av en gjeng med arabere i den polske hovedstaden Warszawa. To av israelerne endte på sykehus. En fikk nesen brukket, skriver Jerusalem Post.

Israelerne, som er utvekslingsstudenter fra universitet i Rishon Lezion, var på vei hjem fra en nattklubb da de ble oppsøkt av en gjeng som lurte på om de var israelere. Gjengen, som identifiserte seg som arabere fra Qatar, skal ha begynt å rope «fritt Palestina», «fritt Gaza» og «til helvete med Israel» til de israelske studentene. Da de bekreftet at de var fra Israel ble de overfalt.

Slik så israelske Yotam Kashpizky ut etter at han og flere venner ble overfalt av en gjeng med arabere. (Foto: Privat)

Yotam Kashpizky ble slått i ansiktet og besvimte. Han tror gjerningsmennene brukte knokejern, et våpen beregnet for slag, på grunn av de store skadene han ble påført i ansiktet. Bilder som ble publisert av broren på Facebook viser at Kashpizky har blodig ansikt og nese, og et lukket øye.

Voldsofferet kaller angrepet en «terrorhendelse basert på nasjonalistiske motiver». Han er svært kritisk til både tilfeldige forbipasserende og vaktene utenfor nattklubben, som angivelig ikke gjorde noe for å hjelpe israelerne.

Angrepet er anmeldt og saken etterforskes nå av det polske politiet. Kashpizky sier han vil reise hjem igjen til Israel etter overfallet. Det polske utenriksdepartementet har fordømt overfallet på de israelske studentene.

https://www.facebook.com/barak.kashpizky/posts/2994518973923055

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart