Søk
Den britiske sjefsrabbineren Ephraim Mirvis går hardt ut mot Labour og partileder Jeremy Corbyn. (Foto: Flickr)

Sjefsrabbiner: – Antisemittismen har slått rot i det britiske Arbeiderpartiet

Ephraim Mirvis mener det vil være en katastrofe hvis Jeremy Corbyn blir statsminister.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den britiske sjefsrabbineren Ephraim Mirvis går ut og advarer om at «nasjonens sjel står på spill» ved valget i Storbritannia 12. desember. Sjefsrabbineren mener antisemittismen har slått rot i det britiske Arbeiderpartiet (Labour) og at den er «sanksjonert helt fra toppen».

Utspillet fra Mirvis er publisert i et kronikk i tirsdagens utgave av den britiske avisen The Times. Mirvis skriver at «britiske jøder er grepet av frykt» for at Arbeiderparti-leder Jeremy Corbyn skal bli statsminister etter valget.

Corbyn, som lenge har kjempet palestinernes sak og kalt terrorgrupper som Hamas og Hizbollah «venner», kritiseres av egne partimedlemmer, politiske rivaler og jødiske ledere for å ha feilet i å håndtere antisemittismen i partiet. Over 100 saker om antisemittisme er nå til behandling internt i partiet. I tillegg er flere tusen andre hendelser rapportert, men forblitt uløste.

«Det vanligste spørsmålet jeg får for tiden er: Hva vil skje med jøder og jødedommen i Storbritannia hvis Arbeiderpartiet danner den neste regjeringen? Denne frykten er berettiget», skriver Mirvis i kronikken.

Det er svært uvanlig at en rabbiner blander seg inn i politikk, men Mirvis mener antisemittismen i det britiske Arbeiderpartiet er så alvorlig at han har gjort et unntak. Sjefsrabbineren mener jobben partiet og partiledelsen har gjort for å stanse antisemittismen internt har vært «totalt utilstrekkelig».

«Det er en feil å se dette som et menneskelig problem i stedet for et politisk problem. Det er et kulturelt problem. Det er et ledelsesproblem. En ny gift – sanksjonert fra toppen – har slått rot i Arbeiderpartiet», skriver han.

En talsperson for Arbeiderpartiet avviser at de tar lett på antisemittismen i partiet og hevder Corbyn hele livet har kjempet mot antisemittisme.

– En Arbeiderparti-regjering vil garantere sikkerhet til det jødiske samfunnet, forsvare og støtte den jødiske livsstilen og bekjempe økende antisemittisme i vårt eget land og over hele Europa, sier personen til avisen.

Erkebiskop Justin Welby mener innlegget til sjefsrabbineren bør være en vekker om den utryggheten og frykten som mange britiske jøder føler.

«Alle innbyggerne i landet vårt har krav på å føle seg trygge. De skal kunne leve i samsvar med deres egen tro og fritt kunne uttrykke sin kultur og tro. Som kirke er vi veldig bevisst over vår egen historie med antisemittisme. Ingen av oss har råd til å være selvtilfredse. Når man uttrykker bekymring om antisemittisme så krever det også at bekymringen blir fulgt opp av synlig handling», skriver Welby, som også er leder av den anglikanske kirken.

Det bor rundt 300.000 jøder i Storbritannia. En spørreundersøkelse publisert tidligere i november viste at 87 prosent av britiske jøder mener Corbyn er en antisemitt. Nesten 50 prosent av landets jøder sier de «seriøst vurderer å emigrere fra Storbritannia» hvis Corbyn blir statsminister. 90 prosent av britiske jøder, som historisk ofte har stemt Arbeiderpartiet, sier de ikke vil stemme på Corbyn, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Også Lord Jonathan Sacks, som var britisk sjefsrabbiner før Mivris, har gått hardt ut mot Corbyn, som han omtaler som en farlig antisemitt.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Britiske jøder er svært redde for at Jeremy Corbyn skal bli statsminister i Storbritannia. (Foto: Chatham House)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart