Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner Jonathan Sacks går hardt ut mot Jeremy Corbyn. (Foto: Bret Hartman/Flickr)
Storbritannias tidligere sjefsrabbiner Jonathan Sacks går hardt ut mot Jeremy Corbyn. (Foto: Bret Hartman/Flickr)

– Corbyn er en farlig antisemitt

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner går hardt ut mot Arbeiderparti-lederen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kaller den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn for en farlig antisemitt.

I en krass kritikk av den britiske opposisjonslederen anklager Sacks Corbyn for å støtte «rasister, terrorister og hatefulle mennesker, som vil drepe jøder og fjerne Israel fra kartet». Sacks mener Corbyn bruker ord som minner om den klassiske antisemittismen, skriver Times of Israel.

Corbyn er blitt kritisert fra flere hold for sine egne angivelige antisemittiske holdninger og for at han ikke har tatt et ordentlig oppgjør med en økende antisemittisme i Arbeiderpartiet, Storbritannias største opposisjonsparti.

Årsaken til at Sacks nå går så hardt ut mot Corbyn er at han har fått kjennskap til en tale som Corbyn holdt i 2013 hos organisasjonen Palestinian Return Centre i London. Der omtalte Corbyn britiske «zionister» på denne måten:

– De har tydeligvis to problemer. Det ene er at de ikke ønsker å studere historien. Det andre er at selv om de har levd i dette landet i lang tid, sannsynligvis hele sitt liv, så forstår de ikke engelsk ironi engang.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Sack tolker Corbyns kommentar om «zionister» som en dårlig skjult referanse til jøder. Den tidligere sjefsrabbineren mener utspillet er det mest støtende som er blitt sagt av en fremtredende britisk politiker de siste 50 år.

– Når han antyder at uansett hvor lenge jøder har levd her vil vi aldri bli fullverdige briter, da bruker han et språk som vi gjenkjenner fra Europas antisemittisme før andre verdenskrig, sier Sacks, og advarer:

– Nå, i det levende minnet om Holocaust, og mens jøder blir drept andre steder i Europa for bare å være jøder, så har vi en antisemitt som leder for Arbeiderpartiet og opposisjonen. Det er derfor jøder føler seg så truet av herr Corbyn og hans støttespillere, sier den tidligere sjefsrabbineren.

Corbyn har også fått kritikk fra egne partifeller. Selv sier Corbyn at han brukte ordet zionist i «nøyaktig politisk forstand og ikke som en eufemisme for det jødiske folk».

En gruppe som kjemper mot antisemittisme i Storbritannia har startet en kampanje for å få Corbyn til å trekke seg.

Nylig ble det også kjent at Jeremy Corbyn var med og hedret døde palestinske terrorister sammen med flere av lederne i terrorgruppen Hamas.

– Vi kan bare dømme Jeremy Corbyn ut fra det han sier og gjør. Han har gitt støtte til rasister, terrorister og hatefulle mennesker som ønsker å drepe jøder og fjerne Israel fra kartet, sier Sacks avslutningsvis.

Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)
Dette bildet fra 2014 viser Jeremy Corbyn som holder en krans ved gravene for palestinske terrorister i Tunisia. (Foto: Den palestinske ambassaden i Tunisia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart