Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Corbyn er en farlig antisemitt

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner Jonathan Sacks går hardt ut mot Jeremy Corbyn. (Foto: Bret Hartman/Flickr)
Storbritannias tidligere sjefsrabbiner Jonathan Sacks går hardt ut mot Jeremy Corbyn. (Foto: Bret Hartman/Flickr)
Storbritannias tidligere sjefsrabbiner går hardt ut mot Arbeiderparti-lederen.

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kaller den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn for en farlig antisemitt.

I en krass kritikk av den britiske opposisjonslederen anklager Sacks Corbyn for å støtte «rasister, terrorister og hatefulle mennesker, som vil drepe jøder og fjerne Israel fra kartet». Sacks mener Corbyn bruker ord som minner om den klassiske antisemittismen, skriver Times of Israel.

Corbyn er blitt kritisert fra flere hold for sine egne angivelige antisemittiske holdninger og for at han ikke har tatt et ordentlig oppgjør med en økende antisemittisme i Arbeiderpartiet, Storbritannias største opposisjonsparti.

Årsaken til at Sacks nå går så hardt ut mot Corbyn er at han har fått kjennskap til en tale som Corbyn holdt i 2013 hos organisasjonen Palestinian Return Centre i London. Der omtalte Corbyn britiske «zionister» på denne måten:

– De har tydeligvis to problemer. Det ene er at de ikke ønsker å studere historien. Det andre er at selv om de har levd i dette landet i lang tid, sannsynligvis hele sitt liv, så forstår de ikke engelsk ironi engang.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Sack tolker Corbyns kommentar om «zionister» som en dårlig skjult referanse til jøder. Den tidligere sjefsrabbineren mener utspillet er det mest støtende som er blitt sagt av en fremtredende britisk politiker de siste 50 år.

– Når han antyder at uansett hvor lenge jøder har levd her vil vi aldri bli fullverdige briter, da bruker han et språk som vi gjenkjenner fra Europas antisemittisme før andre verdenskrig, sier Sacks, og advarer:

– Nå, i det levende minnet om Holocaust, og mens jøder blir drept andre steder i Europa for bare å være jøder, så har vi en antisemitt som leder for Arbeiderpartiet og opposisjonen. Det er derfor jøder føler seg så truet av herr Corbyn og hans støttespillere, sier den tidligere sjefsrabbineren.

Corbyn har også fått kritikk fra egne partifeller. Selv sier Corbyn at han brukte ordet zionist i «nøyaktig politisk forstand og ikke som en eufemisme for det jødiske folk».

En gruppe som kjemper mot antisemittisme i Storbritannia har startet en kampanje for å få Corbyn til å trekke seg.

Nylig ble det også kjent at Jeremy Corbyn var med og hedret døde palestinske terrorister sammen med flere av lederne i terrorgruppen Hamas.

– Vi kan bare dømme Jeremy Corbyn ut fra det han sier og gjør. Han har gitt støtte til rasister, terrorister og hatefulle mennesker som ønsker å drepe jøder og fjerne Israel fra kartet, sier Sacks avslutningsvis.

Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)
Dette bildet fra 2014 viser Jeremy Corbyn som holder en krans ved gravene for palestinske terrorister i Tunisia. (Foto: Den palestinske ambassaden i Tunisia)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart