Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Jeremy Corbyn hedret døde terrorister sammen med terrorsjefene i Hamas

Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)
Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)
Den britiske Arbeiderparti-lederen er i hardt vær.

Det har de siste dagene på ny stormet kraftig rundt Jeremy Corbyn, lederen av det britiske Arbeiderpartiet, etter at avisen Daily Mail i helgen avslørte at han hadde deltatt på en seremoni i Tunisia hvor blant andre terroristene bak massakren på Israels OL-tropp i München i 1972 ble hedret med krans.

Det var i 2014 at Arbeiderparti-lederen deltok på det han selv omtaler som en «fredskonferanse». Konferansen fant sted på femstjernershotellet Le Palais i Gammarth ved Tunisias kyst. Her skal delegatene på konferansen ha kost seg i sola og nytt forfriskninger i den luksuriøse baren, mens de skal ha diskutert sine meninger om Israel, skriver den britiske avisen Daily Mail.

I forbindelse med konferansen var det også en markering ved et minnested for «palestinske martyrer» i Tunisia. Blant dem som blir hyllet på dette stedet finner man terroristene bak München-massakren. Bilder som avisen har fått tilgang på viser at Corbyn legger ned en krans ved minnestedet.

Nå kommer den britiske avisen med nye urovekkende opplysninger om den såkalte «fredskonferansen». De har fått tilgang på deltakerlisten. Den viser at Corbyn var der sammen med «de største terrorsjefene i Hamas».

Det inkluderer Mahmoud al-Zahar, som var med og grunnlegge Hamas. Han har uttalt at det er legitimt å drepe jødiske barn. Han har også sagt at jøder er «sultne hunder og ville dyr», at de har «ingen framtidig blant verdens nasjoner» og at de er «på vei mot utslettelse».

Også Mousa Marzook, nestkommanderende i Hamas, skal ha deltatt på konferansen. Marzook er dømt i amerikansk rett for finansiering av terror. En annen høytstående Hamas-leder, Oussama Hamdan, talte på konferansen.

For ikke lenge siden sa Hamdan i et intervju med libanesisk media at den antisemittiske myten om at jøder drakk kristnes blod «ikke var fantasi eller noe tatt fra en film. Det er fakta».

Corbyn (t.h.) deltok på konferansen sammen med blant andre flere av lederne i Hamas.
Corbyn (ringet ut til høyre) deltok på konferansen sammen med blant andre flere av lederne i Hamas.

I ettertid har Arbeiderparti-lederen forsøkt å framstille konferansen som et forsøk på å «promotere fred i Midtøsten». Deltakerlisten sier derimot noe annet. De som deltok på konferansen var ekstremister, venstreradikale provokatører, terrorsympatisører og islamister.

Corbyn har vært i hardt vær i lengre tid. Mange har kritisert ham for at antisemittiske krefter har fått lov til å vokse i partiet under hans ledelse. Helgens avsløringer gjør at presset om at Corbyn må trekke seg øker. Flere jødiske Arbeiderparti-politikere har gått hardt ut mot partilederen sin.

Det israelske Arbeiderpartiet brøt i april alle bånd med søsterpartiet i Storbritannia på grunn av antisemittisme og Israel-hat under Corbyn.

Corbyn selv hevder han bare ønsket å vise respekt overfor palestinerne som er drept i konflikten med Israel og at han ikke hyllet terroristene bak München-massakren eller andre palestinske terrorister.

Elleve israelere ble drept da terrorister fra den palestinske grupperingen Sort September tok seg inn i deltakerlandsbyen under sommer-OL i München i 1972. Hendelsen er kjent som München-massakren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gått hardt ut mot Corbyn etter avsløringene og mener det bør komme en tverrpolitisk fordømmelse av ham.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart