Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)
Jeremy Corbyn legger ned en krans ved et minnested for palestinske terrorister. (Foto: Palestinas ambassade i Tunisia)

Jeremy Corbyn hedret døde terrorister sammen med terrorsjefene i Hamas

Den britiske Arbeiderparti-lederen er i hardt vær.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det har de siste dagene på ny stormet kraftig rundt Jeremy Corbyn, lederen av det britiske Arbeiderpartiet, etter at avisen Daily Mail i helgen avslørte at han hadde deltatt på en seremoni i Tunisia hvor blant andre terroristene bak massakren på Israels OL-tropp i München i 1972 ble hedret med krans.

Det var i 2014 at Arbeiderparti-lederen deltok på det han selv omtaler som en «fredskonferanse». Konferansen fant sted på femstjernershotellet Le Palais i Gammarth ved Tunisias kyst. Her skal delegatene på konferansen ha kost seg i sola og nytt forfriskninger i den luksuriøse baren, mens de skal ha diskutert sine meninger om Israel, skriver den britiske avisen Daily Mail.

I forbindelse med konferansen var det også en markering ved et minnested for «palestinske martyrer» i Tunisia. Blant dem som blir hyllet på dette stedet finner man terroristene bak München-massakren. Bilder som avisen har fått tilgang på viser at Corbyn legger ned en krans ved minnestedet.

Nå kommer den britiske avisen med nye urovekkende opplysninger om den såkalte «fredskonferansen». De har fått tilgang på deltakerlisten. Den viser at Corbyn var der sammen med «de største terrorsjefene i Hamas».

Det inkluderer Mahmoud al-Zahar, som var med og grunnlegge Hamas. Han har uttalt at det er legitimt å drepe jødiske barn. Han har også sagt at jøder er «sultne hunder og ville dyr», at de har «ingen framtidig blant verdens nasjoner» og at de er «på vei mot utslettelse».

Også Mousa Marzook, nestkommanderende i Hamas, skal ha deltatt på konferansen. Marzook er dømt i amerikansk rett for finansiering av terror. En annen høytstående Hamas-leder, Oussama Hamdan, talte på konferansen.

For ikke lenge siden sa Hamdan i et intervju med libanesisk media at den antisemittiske myten om at jøder drakk kristnes blod «ikke var fantasi eller noe tatt fra en film. Det er fakta».

Corbyn (t.h.) deltok på konferansen sammen med blant andre flere av lederne i Hamas.
Corbyn (ringet ut til høyre) deltok på konferansen sammen med blant andre flere av lederne i Hamas.

I ettertid har Arbeiderparti-lederen forsøkt å framstille konferansen som et forsøk på å «promotere fred i Midtøsten». Deltakerlisten sier derimot noe annet. De som deltok på konferansen var ekstremister, venstreradikale provokatører, terrorsympatisører og islamister.

Corbyn har vært i hardt vær i lengre tid. Mange har kritisert ham for at antisemittiske krefter har fått lov til å vokse i partiet under hans ledelse. Helgens avsløringer gjør at presset om at Corbyn må trekke seg øker. Flere jødiske Arbeiderparti-politikere har gått hardt ut mot partilederen sin.

Det israelske Arbeiderpartiet brøt i april alle bånd med søsterpartiet i Storbritannia på grunn av antisemittisme og Israel-hat under Corbyn.

Corbyn selv hevder han bare ønsket å vise respekt overfor palestinerne som er drept i konflikten med Israel og at han ikke hyllet terroristene bak München-massakren eller andre palestinske terrorister.

Elleve israelere ble drept da terrorister fra den palestinske grupperingen Sort September tok seg inn i deltakerlandsbyen under sommer-OL i München i 1972. Hendelsen er kjent som München-massakren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gått hardt ut mot Corbyn etter avsløringene og mener det bør komme en tverrpolitisk fordømmelse av ham.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart