Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.
Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.

Britiske jøder: – En Corbyn-regjering vil være eksistensiell trussel til jødisk liv

Lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias tre mest innflytelsesrike jødiske aviser.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

25. juli publiserte Jewish News, Jewish Chronicle og Jewish Telegraph en lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias historie. Uten sidestykke fordi det er første gang de tre innflytelsesrike jødiske avisene har felles lederartikkel på sin forside og fordi den peker på en potensiell britisk regjering som «en eksistensiell trussel mot jødisk liv i dette landet».

– Arbeiderpartiet var inntil nylig det naturlige hjemmet til britiske jøder, men partiets verdier og integritet er blitt undergravd av «Corbynitisk» forakt for jødene og Israel, skriver avisene.

– Stanken og skammen av antisemittisme har spredt seg gjennom opposisjonen siden Jeremy Corbyn ble leder [av Arbeiderpartiet] i 2015, fortsetter lederartikkelen.

Den siste dråpen som fikk avisredaktørene til å reagere så sterkt var Arbeiderpartiets valg av offisiell definisjon på antisemittisme. Arbeiderpartiet har tatt utgangspunkt i arbeidsdefinisjonen på antisemittisme fra International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), men har slettet og endret fire viktige eksempler på antisemittisme relatert til Israel.  Arbeiderpartiet har også endret ordlyden for flere eksempler, og sier at de er eksempler på antisemittisme «bare dersom det er bevis på antisemittisk hensikt».

– Arbeiderpartiet gjør en forskjell på rasistisk antisemittisme som rammer jøder (uakseptabelt) og politisk antisemittisme som rammer Israel (akseptert), skriver de britiske avisene. Og de forklarer grunnen? Hadde Arbeiderpartiet vedtatt hele IHRAs definisjon, ville partiet måtte utvise hundrevis, hvis ikke tusenvis, av medlemmer for antisemittisme.

De jødiske avisene i Storbritannia mener Arbeiderpartiet har et valg: Vedta IHRA-definisjonen i sin helhet, eller bli ansett av alle skikkelige folk som et institusjonalisert rasistisk og antisemittisk parti.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart