Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Når noen sier «din skitne sionist», mener de egentlig «din skitne jøde»

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Det franske parlamentet vedtok at antisionisme er en form for antisemittisme.

Antisionisme er en form for antisemittisme, fastslo nasjonalforsamling i Frankrike tirsdag 3. desember, da de stemte for en resolusjon som ber regjeringen om å adoptere The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sin definisjon på antisemittisme, skriver Jerusalem Post.

Resolusjonen, foreslått av politiker Sylvain Maillard fra sentrumspartiet til president Emmanuel Macron, LREM, ble vedtatt med 154 mot 72 stemmer.

«I flere år nå har Frankrike, Europa og nesten alle vestlige demokratier opplevd en økende antisemittisme. Antisionistiske handlinger kan til tider skjule en antisemittisk realitet. Hat mot Israel på grunn av dets oppfatning som et jødisk kollektiv er beslektet med hat mot hele det jødiske samfunnet», står det i resolusjonen nasjonalforsamlingen vedtok.

– I Frankrike i dag, når noen sier «din skitne sionist», så mener de «din skitne jøde», sier Maillard i et intervju med den franske avisen La Croix.

IHRA-definisjonen sier at noen former for hat mot Israel er antisemittisme, som for eksempel å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, ved å hevde at Israels eksistens er rasistisk og ved bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater.

Flere andre eksempler kan du lese ved å klikke på denne lenken.

Meyer Habib fra partiet Union des démocrates et indépendants mener de som er antisionister ikke bare er kritiske til Israel, men besatte. Han mener de kaller Israel rasistisk og kolonialistisk for å viske ut jødisk identitet.

– Den franske politikken for å bekjempe antisemittisme har vært en fiasko. Det er et utbrudd av antisemittiske angrep. Tolv franske borgere er drept siden 2003 bare fordi de var jøder. Halvparten av rasistiske hendelser i Frankrike er rettet mot jøder, selv om [jødene] utgjør mindre enn 1% av befolkningen, sier Habib og legger til:

– Israel er det eneste stedet hvor det jødiske folk kan føle seg trygge.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart