Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Anklager Israel for å stå bak koronaviruset

Personer beskytter seg mot virus med bruk av munnbind på en undergrunnsbane. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Antisemittiske konspirasjonsteorier anklager jødene for å stå bak viruspandemien.

Koronaviruset er «et sionistisk komplott spredt av jødene for å redusere befolkningen i verden», sier deler av den tyrkiske pressen og offentligheten, ifølge en undersøkelse gjennomført av Middle East Media Research Institute.

MEMRI, som spesialiserer seg i å oversette medier i Midtøsten til engelsk, har avdekket en rekke tilfeller hvor tyrkere anklager utbruddet av koronapandemien på jøder og sionister, skriver avisen Jerusalem Post.

I en video publisert i sosiale medier diskuterer sjåføren av en minibuss antisemittiske konspirasjonsteorier med passasjerene sine i Tyrkia. Sjåføren påstår at alle utbrudd, fra AIDS til Ebola, er skapt av farmasøytiske selskaper, før han spør: «Og hvem tror du eier disse selskapene?»

En passasjer foreslår «rikinger», før sjåføren kontrer med «jødene».

En annen passasjer sier at «jødene vil gjøre alt for å gjøre slutt på det tyrkiske folk», mens nok en passasjer legger til: «Ikke bare tyrkerne, søster, de vil gjøre alt for å bringe hele verden i kne». Sjåføren tar siste ord når han avslutter med å si: «Uansett er jødene en forbannet rase».

Slike holdninger finnes også blant Tyrkias politiske klasse. Fatih Erbakan, leder av Refah-partiet og sønn av tidligere statsminister Necmettin Erbakan, sa i en tale 6. mars at «selv om vi ikke har klare bevis, så tjener dette viruset sionismens mål om å redusere antallet mennesker på jorda».

– Sionismen er en fem tusen år gammel bakterie som har forårsaket menneskene mye lidelse, skal den politiske lederen ha sagt i en tale.

Erbakan er ikke en hvem som helst i tyrkisk politikk. Han antas å være den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğans politiske mentor.

Heller ikke tyrkisk media er noe unntak fra antisemittiske holdninger. 10. mars antydet Abdurrahman Dilipak, en spaltist for avisen Yeni Akit (som har tette bånd til president Erdogan), at en israelsk vaksine mot koronaviruset var en del av planen: «Se hvordan noen mennesker i dag har rullet opp ermene for å bringe nazistenes drøm til live. Dette er en fascistisk plan».

Dilipak antyder videre at en israelsk vaksine mot koronaviruset vil inneholde sterilisering, slik at mennesker ikke lenger kan få barn. Konspirasjonsteorien om at «sionister og jøder» vil minske verdens befolkning går igjen i Tyrkia. Også andre steder spres det antisemittisme konspirasjonsteorier om at jødene står bak koronaviruset.

Slik konspirasjonsteorier og anklager mot jøder er ikke noe nytt. De har pågått i hundrevis av år og har ofte ført til forfølgelse av jøder. For eksempel ble jødene beskyldt for å stå bak Svartedauen på 1300-tallet.

Det kan du lese mer om i artikkelen Jødehatets historie i Europa.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart