Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Facebooks leder Mark Zuckerberg. (Foto: Anthony Quintano, flickr)

MIFF krever at Facebook bruker IHRAs definisjon på antisemittisme

128 organisasjoner fra en rekke land, inkludert MIFF, sendte fredag 7. august et brev til Facebooks ledelse hvor vi anbefaler bruk av IHRAs definisjon i kampen mot antisemittisme.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

For å bekjempe jødehat på sine plattformer, må Facebook og andre sosiale medier være i stand til å gjenkjenne jødehat når de ser det. Nærmere 40 land (inkludert Norge) har allerede støttet eller vedtatt IHRAs arbeidsdefinisjon på antisemittisme, og dette er en definisjon som også Facebook bør ta i bruk.

– Hele IHRAs arbeidsdefinisjon på antisemittisme gir Facebook et effektivt, nøytralt og nyansert verktøy til å beskytte jødiske brukere fra hatytringer og bilder som oppvigler til hat og ofte leder til vold, skriver de 128 organisasjonene i brevet.

«Antisemittisme er en bestemt oppfatning av jøder som kan uttrykkes som hat overfor jøder. Verbale og fysiske manifestasjoner av antisemittisme er rettet mot jøder eller ikke-jøder og/ eller deres eiendom, og mot jødiske kulturelle og religiøse institusjoner,» heter det i innledningen til arbeidsdefinisjonen. Blant en lengre rekke eksempler på jødehat nevnes også disse:

  • Benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk.
  • Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater
  • Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.
  • Å holde jøder kollektivt ansvarlige for statens Israels handlinger.

Les hele brevet til Facebook

Skriv under på opprop til Facebook

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart