Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Mediegigant: Hvis du er anti-israelsk, så bør du se deg om etter ny jobb

Mathias Döpfner, direktør i mediekonsernet Axel Springer, ønsker ikke Israel-hatere i selskapet sitt. (Foto: Flickr/CC)
Heiste det israelske flagget i solidaritet etter flere antisemittiske hendelser.

Europas største mediehus heiste i mai Israels flagg utenfor hovedkontoret sitt i en uke etter flere antisemittiske hendelser i Tyskland, Europa og andre steder i verden. Det fikk noen av de ansatte til å reagere. I en klar tale sier selskapets direktør at de som klager kan se seg om etter nye jobber.

– Jeg tenker, og nå skal jeg være ærlig med dere, at en person som har et problem med at det israelske flagget blir heist her i en uke, etter antisemittiske demonstrasjoner, bør se seg om etter en ny jobb, sa administrerende direktør Mathias Döpfner i Axel Springer i en videokonferanse med selskapets 16.000 ansatte, ifølge Jerusalem Post.

Berlin-baserte Axel Springer, grunnlagt i Vest-Tyskland i 1946, er Europas største mediehus. De eier Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europa og flere andre publikasjoner – samt Israels største nettsted for rubrikkannonser. På sine nettsider skriver selskapet at et av deres fem essensielle verdier er «at vi støtter det jødiske folket og staten Israels rett til å eksistere».

Under videomøtet med de ansatte adresserte Döpfner at det hadde kommet klager på at det israelske flagget ble heist utenfor selskapet hovedkvarter.

– Etter uker med forferdelige antisemittiske demonstrasjoner, bestemte vi at ved siden av det europeiske flagget, det tyske flagget og Berlins flagg, så ville vi i en uke også heise det israelske flagget for å vise solidaritet. Vi aksepterer ikke denne typen aggressive antisemittiske bevegelser, sa han.

Döpfner sa noen hadde sagt at de ikke ønsket å jobbe for et selskap som flagget med det israelske flagget. Til dem hadde han en løsning:

– Slike personer passer ikke inn i dette selskapet og våre verdier. Enkelt og greit, sa direktøren, som sa de tålte kritiske spørsmål, men ikke at noen var fundamentalt imot Israel.

Mediehuset Axel Springer heiste det israelske flagget ved sitt hovedkvarter etter flere antisemittiske hendelser ved pro-palestinske demonstrasjoner over hele Tyskland i mai, inkludert marsjer til synagoger, slagord mot jøder, angrep på jødiske institusjoner og brenning av det israelske flagget.

– Den som bruker slike protester til å forkynne sitt hat mot jøder misbruker sin rett til å protestere, sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel den gang.

Også i Østerrike og andre land ble det israelske flagget heist i solidaritet:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart