Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Palestinaaktivister under en demonstrasjon i London i 2017. Når konflikten mellom Israel og palestinske terrorgrupper tilspisser seg, fører det også til økende antisemittiske angrep mot jøder Storbritannia og andre land i Europa. Under krigen i mai 2021 var det rekordmange antisemittiske hendelser. (Foto: Alisdare Hickson/Flickr)

Jøder spyttes på, kalles skitne og utsettes for voldelige angrep

Over 2200 antisemittiske hendelser i Storbritannia i 2021 - det høyeste antallet registrert i nyere tid.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det ble registrert 2255 antisemittiske hendelser i Storbritannia i 2021, det høyeste antallet som er registrert de siste årene over hele Europa. Det er også det høyeste antallet som noensinne er registrert i løpet av ett år hos organisasjonen Community Security Trust, som overvåker antisemittismen i landet, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Rapporten til CST viser at antisemittiske hendelser økte med 34% i fjor, opp fra 1684 hendelser i 2020. Tallene fra 2021 er også 24% høyere enn den forrige rekorden på 1813 hendelser fra 2019.

871 hendelser ble registrert mellom mai og juni, i perioden hvor det var kamphandlinger mellom Israel og terrorgruppen Hamas på Gazastripen. CST ser en klar sammenheng mellom reaksjoner på konflikten mellom Israel og Hamas og antisemittiske hendelser mot jøder i Storbritannia.

En av hendelsene som skjedde samtidig med krigen i mai 2021 foregikk i et jødisk nabolag i London. En bilkortesje med palestinske flagg ropte ukvemsord mot jøder gjennom et høyttaleranlegg festet til bilene, blant annet oppfordret de til «å voldta døtrene til jødene».

I en annen av fjorårets mange hendelser skal en gruppe tenåringsjenter ha mobbet to jødiske jenter og ropt «skitne jøder» mot dem. Minst to av angriperne skal ha kvelt en av de jødiske jentene og slått hodet hennes mot en murvegg.

Det bor 292.000 jøder i Storbritannia. I Frankrike, som har en jødisk befolkning på 446.000, ble det registrert 589 tilfeller av hatkriminalitet mot jøder i 2021. Også der har det vært en kraftig økning i antallet antisemittiske hendelser.

En studie gjennomført i Frankrike viser at hele 85% av de franske jødene mener antisemittisme et utbredt. 73% av franske jøder sier de selv har opplevd antisemittisme. De fleste tilfellene dreier seg om nedsettende bemerkninger, men rundt 20% av de rapporterte hendelsene er registrert som «fysisk vold».

41% av franske jøder sier også at de skjuler sin jødiske identitet, blant annet ved å skjule mezuza og andre religiøse symboler. 45% av foreldre ber barna sine om å ikke fortelle andre at de er jøder. I tillegg sier 32% av franske jøder at barna deres har blitt utsatt for antisemittiske fornærmelser, mens 18% sier barna deres har blitt fysisk angrepet.

Antisemittisme ser også ut til å prege 2022. Denne videoen viser to jødiske menn som blir utsatt for et uprovosert angrep i London i januar:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart