Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinaaktivister under en demonstrasjon i London i 2017. Når konflikten mellom Israel og palestinske terrorgrupper tilspisser seg, fører det også til økende antisemittiske angrep mot jøder Storbritannia og andre land i Europa. Under krigen i mai 2021 var det rekordmange antisemittiske hendelser. (Foto: Alisdare Hickson/Flickr)

Jøder spyttes på, kalles skitne og utsettes for voldelige angrep

Over 2200 antisemittiske hendelser i Storbritannia i 2021 - det høyeste antallet registrert i nyere tid.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Det ble registrert 2255 antisemittiske hendelser i Storbritannia i 2021, det høyeste antallet som er registrert de siste årene over hele Europa. Det er også det høyeste antallet som noensinne er registrert i løpet av ett år hos organisasjonen Community Security Trust, som overvåker antisemittismen i landet, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Rapporten til CST viser at antisemittiske hendelser økte med 34% i fjor, opp fra 1684 hendelser i 2020. Tallene fra 2021 er også 24% høyere enn den forrige rekorden på 1813 hendelser fra 2019.

871 hendelser ble registrert mellom mai og juni, i perioden hvor det var kamphandlinger mellom Israel og terrorgruppen Hamas på Gazastripen. CST ser en klar sammenheng mellom reaksjoner på konflikten mellom Israel og Hamas og antisemittiske hendelser mot jøder i Storbritannia.

En av hendelsene som skjedde samtidig med krigen i mai 2021 foregikk i et jødisk nabolag i London. En bilkortesje med palestinske flagg ropte ukvemsord mot jøder gjennom et høyttaleranlegg festet til bilene, blant annet oppfordret de til «å voldta døtrene til jødene».

I en annen av fjorårets mange hendelser skal en gruppe tenåringsjenter ha mobbet to jødiske jenter og ropt «skitne jøder» mot dem. Minst to av angriperne skal ha kvelt en av de jødiske jentene og slått hodet hennes mot en murvegg.

Det bor 292.000 jøder i Storbritannia. I Frankrike, som har en jødisk befolkning på 446.000, ble det registrert 589 tilfeller av hatkriminalitet mot jøder i 2021. Også der har det vært en kraftig økning i antallet antisemittiske hendelser.

En studie gjennomført i Frankrike viser at hele 85% av de franske jødene mener antisemittisme et utbredt. 73% av franske jøder sier de selv har opplevd antisemittisme. De fleste tilfellene dreier seg om nedsettende bemerkninger, men rundt 20% av de rapporterte hendelsene er registrert som «fysisk vold».

41% av franske jøder sier også at de skjuler sin jødiske identitet, blant annet ved å skjule mezuza og andre religiøse symboler. 45% av foreldre ber barna sine om å ikke fortelle andre at de er jøder. I tillegg sier 32% av franske jøder at barna deres har blitt utsatt for antisemittiske fornærmelser, mens 18% sier barna deres har blitt fysisk angrepet.

Antisemittisme ser også ut til å prege 2022. Denne videoen viser to jødiske menn som blir utsatt for et uprovosert angrep i London i januar:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart